Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Medulin, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Medulin

Rivijera Medulin

Rivijera Medulin najjužnija je točka Istre ili Čarobne zemlje (Terra Magica), kako je često nazivaju. Čarolija Rivijere Medulin ogleda se u carstvu orhideja na Rtu Kamenjak, tragovima dinosaura na otoku Fenoliga te starim vjetrenjačama i samotnim plažama medulinskog zaljeva. Neiscrpna riznica povijesnog blaga Rivijere Medulin ronioce će odvesti u istraživanje podmorja, gdje su svoje "kosti" ostavili brojni brodovi, a šetače na put oživljavanja uspomena iz ostataka drevnih rimskih vila.

Medulin – domaćin i arheolozima i sportašima

Slikoviti gradić Medulin već pola stoljeća posebnom atmosferom privlači sve koji sanjaju o svom kutku gdje "napuniti baterije". Plaže, šetnice, more i šume zadovoljiti će i najizbirljivije. Svoje mjesto pod suncem ovdje nalaze i istraživači-amateri koji rado otkrivaju bogatu riznicu relikvija na nalazištima poput Sv. Andrije ili Svetice pokraj Ližnjana.

Medulin ima odličan položaj pa je lako organizirati izlet u antičku Pulu ili razgledavanje istarskih mumija u Vodnjanu. Medulinski arhipelag ima desetak nenastanjenih otočića rasutih po cijelom zaljevu pa će ljubitelji boravka u okruženju netaknute prirode doći na svoje. Posebno su omiljeni Ceja, Levan, Bodulaš. Medulin je prvi izbor mnogih sportskih klubova koji zimi ovamo dolaze na pripreme, a osvojio je i zaljubljenike u vodene sportove.

Premantura - stopama dinosaura do carstva orhideja

Krunski dragulj Rivijere Medulin je dugi rt Kamenjak, pokraj mjesta Premantura. U ovom zaštićenom parku prirode raste 530 različitih biljnih vrsta, od kojih je dvadeset vrsta orhideja. Njegovu obalu krasi trideset uvala na oko 3,5 kilometra obale te skrovita mjesta za odmor na osami. Rivijera Medulin ima više sunčanih sati nego bilo koji drugi dio Istre, a posebna je atrakcija otočić Fenoliga s brojnim tragovima života dinosaura.

Odavde možete i do najjužnijeg istarskog svjetionika – Porera - ili, pak, vinuti se u visine i uživati u panoramskim letovima. Snažni vjetrovi privlače poklonike daskanja i kiteboardinga, a Rivijera Medulin omiljena je i ribolovcima zbog savršeno čistog mora u kojem prebiva čak 90% vrsta jadranskih riba.

Rivijera Medulin – ponesite čaroliju sa sobom

Medulin i okolica opčiniti će vas rapsodijom okusa. Istra Gourment je događaj na kojem možete okusiti tipične gastronomske proizvode Istre, poput tartufa, pršuta, sira, maslinovog ulja i ombola, tradicionalno pripremljenog svinjskog specijaliteta. Na festivalu ruralne kulture upoznajte se s autohtonim prozvodima i običajima koji će vas na trenutak vratiti u davno prohujalo doba. Sajam rukotvorina okuplja izrađivače izvornih poklona kod kojih možete kupiti suvenire kojima ćete sačuvati čaroliju koju ste doživjeli na Rivijeri Medulin.Medulin - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Medulin

Apartmani 2255
Medulin Apartmani 2255

Medulin Od 43,00 € po danu

Apartmani 11152
Ližnjan Apartmani 11152

Ližnjan Od 41,40 € po danu

Apartmani 7208
Medulin Apartmani 7208

Medulin Od 45,90 € po danu

Apartmani 14795
Ližnjan Apartmani 14795

Ližnjan Od 30,60 € po danu

Apartmani 2228
Premantura Apartmani 2228

Premantura Od 44,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Medulin
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori
4.6 / 133 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews