Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Umag, Umag

Traži:

Umag

Umag

Na sjevernom dijelu čarobnog poluotoka Istre ističe se lijepi grad Umag. Tri eliksira Istre: vino, maslina i tartuf čine Umag vitalnim i privlačnim od antičkih vremena. Otključajte sjeverna vrata Hrvatske i otkrijete tajne dugovječnosti koje je Umag voljan podijeliti sa svojim posjetiteljima. Ovdje će vas dočekati spoj čistog mora i drevnih ostataka kulture, ugođaj kakav nude samo mediteranski gradovi.

Umag – koraci pločnicima prošlosti

Umag je jedan od istarskih gradića u kojem svakim korakom okrećete novu stranicu povijesti. Zakoračivši, naići ćete na najstariju relikviju - ranokršćanski sarkofag u staroj gradskoj jezgri. Sljedeći korak odvest će vas do Garibaldijeve ulice s kosim zidom i ostacima temelja gradskih vrata iz 10. st. Na vremena kada su ovuda fijukale topovske kugle podsjeća jedna od njih koja je kao svjedok zauvijek ostala zaglavljena u zidu iza župne crkve.

Crkva Blažene Djevice Marije, stara preko 250 godina, najznamenitija je kulturno-povijesna građevina na području Umaga, a čuva mramorne oltare baroknog stila i orgulje iz 18. st. Prostor gradske kule udomio je Muzej grada Umaga u kojem su izloženi arheološki predmeti iz rimskog doba, čije replike možete kupiti kao dragocjene suvenire – podsjetnike na ovaj komadić Istre.

U antička vremena možete zakoračiti i na festivalu Sepomaia Viva, kada Umag, pored starih zanata i tradicionalnih jela, predstavlja i uprizorenja borbi gladijatora.

Umag poziva na teniski spektakl i u okrilje ljepota prirode

Umag je širom svijeta poznat po međunarodnom teniskom turniru Croatia Open, na kojem su slavu stjecala najveća imena bijelog sporta. Dva desetljeća tradicije turnira u Umag privlače brojna poznata imena, i to ne samo iz svijeta sporta. Cjelokupni događaj krajem srpnja začinjen je bogatim popratnim zabavnim i glazbenim sadržajima pa i ako niste "sportski tip", uživat ćete u živahnoj atmosferi koju će ponuditi Umag.

Zaljubljenike u prirodu Umag će osvojiti zanimljivim parkovima, među kojima se ističe Park vjeverica gdje su simpatične životinjice nadohvat ruke i fotoaparata. Aquarium Umag predstavit će 80-ak biljnih i životinjskih vrsta Jadrana u skladno aranžiranim akvarijima, a u čarima prirode možete uživati i u najobičnijoj šetnji zelenim predjelima ili kupanju na nekoj od brojnih plaža.


Riviera Umag - Vidi sve plaže

Smještaj Umag

Apartmani 6095
Umag Apartmani 6095

Umag Od 57,00 € po danu

Apartmani 7109
Umag Apartmani 7109

Umag Od 45,00 € po danu

Apartmani 7063
Umag Apartmani 7063

Umag Od 39,00 € po danu

Apartmani 13111
Umag Apartmani 13111

Umag Od 57,00 € po danu

Apartmani 2529
Umag Apartmani 2529

Umag Od 71,00 € po danu

Traži smještaj - Umag
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu