Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Umag, Umag

Traži:

Umag

Umag

Na sjevernom dijelu čarobnog poluotoka Istre ističe se lijepi grad Umag. Tri eliksira Istre: vino, maslina i tartuf čine Umag vitalnim i privlačnim od antičkih vremena. Otključajte sjeverna vrata Hrvatske i otkrijete tajne dugovječnosti koje je Umag voljan podijeliti sa svojim posjetiteljima. Ovdje će vas dočekati spoj čistog mora i drevnih ostataka kulture, ugođaj kakav nude samo mediteranski gradovi.

Umag – koraci pločnicima prošlosti

Umag je jedan od istarskih gradića u kojem svakim korakom okrećete novu stranicu povijesti. Zakoračivši, naići ćete na najstariju relikviju - ranokršćanski sarkofag u staroj gradskoj jezgri. Sljedeći korak odvest će vas do Garibaldijeve ulice s kosim zidom i ostacima temelja gradskih vrata iz 10. st. Na vremena kada su ovuda fijukale topovske kugle podsjeća jedna od njih koja je kao svjedok zauvijek ostala zaglavljena u zidu iza župne crkve.

Crkva Blažene Djevice Marije, stara preko 250 godina, najznamenitija je kulturno-povijesna građevina na području Umaga, a čuva mramorne oltare baroknog stila i orgulje iz 18. st. Prostor gradske kule udomio je Muzej grada Umaga u kojem su izloženi arheološki predmeti iz rimskog doba, čije replike možete kupiti kao dragocjene suvenire – podsjetnike na ovaj komadić Istre.

U antička vremena možete zakoračiti i na festivalu Sepomaia Viva, kada Umag, pored starih zanata i tradicionalnih jela, predstavlja i uprizorenja borbi gladijatora.

Umag poziva na teniski spektakl i u okrilje ljepota prirode

Umag je širom svijeta poznat po međunarodnom teniskom turniru Croatia Open, na kojem su slavu stjecala najveća imena bijelog sporta. Dva desetljeća tradicije turnira u Umag privlače brojna poznata imena, i to ne samo iz svijeta sporta. Cjelokupni događaj krajem srpnja začinjen je bogatim popratnim zabavnim i glazbenim sadržajima pa i ako niste "sportski tip", uživat ćete u živahnoj atmosferi koju će ponuditi Umag.

Zaljubljenike u prirodu Umag će osvojiti zanimljivim parkovima, među kojima se ističe Park vjeverica gdje su simpatične životinjice nadohvat ruke i fotoaparata. Aquarium Umag predstavit će 80-ak biljnih i životinjskih vrsta Jadrana u skladno aranžiranim akvarijima, a u čarima prirode možete uživati i u najobičnijoj šetnji zelenim predjelima ili kupanju na nekoj od brojnih plaža.Umag - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Umag

Apartmani 7109
Umag Apartmani 7109

Umag Od 45,00 € po danu

Apartmani 16677
Umag Apartmani 16677

Umag Od 69,00 € po danu

Apartmani 15941
Umag Apartmani 15941

Umag Od 43,00 € po danu

Apartmani 7110
Umag Apartmani 7110

Umag Od 67,00 € po danu

Apartmani 6095
Umag Apartmani 6095

Umag Od 57,00 € po danu

Traži smještaj - Umag
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 136 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews