Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Veli Lošinj, Otok Lošinj

Traži:

Veli Lošinj

Veli Lošinj

Jeste li znali da je mjesto Veli Lošinj (sa značenjem "veliki") manji od Malog Lošinja? Da su otok Lošinj i otok Cres činili cjelinu te da su ih, prema legendi, Iliri iz gospodarskih razloga razdvojili prokopavši kanal? Znate li da je mletačka kula koju Veli Lošinj čuva u samom središtu grada okrugla iz obrambenih razloga, a da među svojim zidinama krije vrijedne muzejske i galerijske izloške?
Takve i još mnoge druge tajne otkrit će vam pitoreskni Veli Lošinj na jugoistočnoj obali otoka u zelenoj uvali u kojoj je smjestio gusto zbijene šarene kuće.

U eksploziji boja i mirisa

Od početka 13. stoljeća razvijao se Veli Lošinj u današnju ljepotu spoja prirode i kulture. Čitavo mjesto "prošarano" je kulturno-povijesnim spomenicima. Barokno raskošna Crkva sv. Antuna Opata krasi centar grada. Crkva Gospe od anđela diči se vrijednim slikama talijanskih majstora. Visoke veselo obojene katnice uz obalu Veli Lošinj nadvisuje stablima čempresa, a iz vrtova kapetanskih kuća i raskošnih vila plemića miriše koktel autohtonih, ljekovitih i egzotičnih biljka. Puninu raznolikosti zelenila pokazat će vam park – u njemu obitava preko 200 botaničkih vrsta.
Malom ribarskom lučicom Rovenskom, ribarskim ugođajem i prekrasnom plažom u neposrednoj blizini centra Veli Lošinj prikazat će vam tradiciju suživota čovjeka i mora.

Lošinjskim stazama u prošlost

Uređene pješačke staze nude aromaterapijsko iskustvo i vode vas tematskim rutama do najvišeg vrha Lošinja - šumovite Osorčice i prekrasnih vidikovaca. Za lijepa vremena pogled seže sve do Istre, Kvarnera, Gorskog kotara i gorostasnog Velebita.
Okupani povjetarcem s mirisom borova, zaronite u morsku modrinu Velog Lošinja – možda pronađete skulpturu natjecatelja antičkih svečanih igara koja će "parirati" kipu brončanog Apoksiomena, prije desetak godina pronađenom u stisku trava na pjeskovitom lošinjskom dnu.


Riviera Lošinj - Vidi sve plaže

Veli Lošinj, Lošinj - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Veli Lošinj

Apartmani 8031
Veli Lošinj Apartmani 8031

Veli Lošinj Od 41,40 € po danu

Apartmani 7959
Veli Lošinj Apartmani 7959

Veli Lošinj Od 57,00 € po danu

Apartmani 11495
Veli Lošinj Apartmani 11495

Veli Lošinj Od 64,00 € po danu

Apartmani 8029
Veli Lošinj Apartmani 8029

Veli Lošinj Od 50,00 € po danu

Apartmani 8060
Veli Lošinj Apartmani 8060

Veli Lošinj Od 58,00 € po danu

Traži smještaj - Veli Lošinj
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu