Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Novi Vinodolski, Kvarner - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Novi Vinodolski

Rivijera Novi Vinodolski

Rivijera Novi Vinodolski idealna je za goste koji vole i more i šumu. U blizini su tri nacionalna parka (Sjeverni Velebit, Plitvička jezera i Risnjak), a i sama rivijera je puna čistih i uređenih šljunčanih plaža. Od smještajnih kapaciteta u rivijeri Novi Vinodolski prevladavaju apartmani i sobe. Ako se želite kupati na svom godišnjem odmoru, pogledajte našu ponudu smještaja blizu šljunčane plaže. Ako rezervirate neki od apartmana s pogledom na more, možete i u udobnosti svog apartmana uživati u ljepoti morskih krajolika ove rivijere.

Rijetka su mjesta na Jadranu koja se mogu pohvaliti jedinstvenošću koja krasi Rivijeru Novi Vinodolski. Svojim posjetiteljima pruža mogućnost da na samo 15 kilometara od čistog mora uživaju u svježini planinske šume. "Srebrni cvijet Europe" samo je jedno od priznanja koje potvrđuje opravdanost preko 130 godina duge tradicije turističkog mjesta Novi Vinodolski. Ova rivijera kolijevka je hrvatskog prava i jedan od najvjernijih čuvara hrvatske tradicije i povijesti.

Rivijera Novi Vinodolski – čuvarica hrvatske povijesti

Rivijera Novi Vinodolski često je skupo plaćala svoj dobar strateški položaj. "Vinodolski zakonik" iz 13. stoljeća, prvi hrvatski zakon običajnog prava, sigurno je najpoznatiji kulturni i povijesni spomenik na ovim prostorima.

Posebno su zanimljiva i tri srednjovjekovna kaštela znamenite hrvatske kneževske obitelji Frankopan: Bribir, Grižane i Drivenik. Crkva svetih Petra i Pavla čuva umjetnička djela koja su svjedoci visoke razine kulturne i civilizacijske razvijenosti srednjovjekovnog Vinodola.

U Belgradu ćete naći Crkvu Majke Božje Snježne, u kojoj se čuvaju iznimno vrijedni natpisi na glagoljici i orgulje na mijeh iz 18. stoljeća. U selu Omar posjetitelje će zadiviti staklena kapelica, iznimno vrijedan spomenik arhitektonske i sakralne baštine.

Rivijera Novi Vinodolski – šume, more i vino

Prekrasnu priču Rivijere Novi Vinodolski možete vidjeti “Očima Vinodola”. Šest vidikovaca raspoređenih na najvišim okolnim vrhovima pružaju nezaboravan pogled. Posebno su privlačne i kamene stube, njih preko 1300, isklesanih ili ugrađenih u stijene, koje povezuju priobalje sa šumskim predjelima Rivijere Novi Vinodolski. Klenovica pruža mir gdje možete uživati u zalascima sunca i obiteljskom odmoru na plaži.

Kada noć proguta dan, na Rivijeri Novi Vinodolski uživajte u Vinodolskim ljetnim večerima i koncertima klasične i etno glazbe, koja se izvodi u pratnji tradicionalnih instrumenata. U kulturnom smislu, zaštitni znak Rivijere Novi Vinodolski je “Ružica Vinodola”, suvremena fešta utemeljena na narodnoj predaji. Njome se slavi berba grožđa, a najljepša i najmarljivija beračica dobiva titulu “Ružice”.

Rivijera Novi Vinodolski – odmor za sva čula

Mogućnost aktivnog odmora na Rivijeri Novi Vinodolski dobiva novu dimenziju. Planinari i biciklisti će uživati u brojnim stazama koje vijugaju od mora do šuma. Zaljubljenici u vodene sportove se na Rivijeri Novi Vinodolski mogu prepustiti ronjenju i jedrenju na dasci, dok poklonici nebeskih visina mogu “razviti krila” u letu zmajem ili paraglideom.

Izletnici će svakako cijeniti blizinu čak tri nacionalna parka: Sjevernog Velebita, Plitvičkih jezera i Risnjaka.


Riviera Novi Vinodolski - Vidi sve plaže

Novi Vinodolski - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Novi Vinodolski

Apartmani 2416
Novi Vinodolski Apartmani 2416

Novi Vinodolski Od 77,00 € po danu

Apartmani 17533
Novi Vinodolski Apartmani 17533

Novi Vinodolski Od 50,00 € po danu

Apartmani 5575
Klenovica Apartmani 5575

Klenovica Od 57,00 € po danu

Apartmani 17715
Novi Vinodolski Apartmani 17715

Novi Vinodolski Od 50,00 € po danu

Apartmani 15335
Novi Vinodolski Apartmani 15335

Novi Vinodolski Od 64,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Novi Vinodolski
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews