Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Lovran, Opatija

Traži:

Lovran

Lovran

Miris lovora po kojem je nazvan Lovran šarmantni je detalj koji očekuje posjetitelje u mjestu prošaranom vilama iz prvih dana jadranskog turizma. Opuštanje na romantičnoj šetnici Lungomare, koja gradić povezuje s ostalim biserima opatijske rivijere, samo je dio idiličnog odmora. Lovran zavodi i okusom svojih specijaliteta koje rado poslužuje na gastronomskim atrakcijama koje su u znaku trešnji i kestena.

Lovran u zagrljaju bajkovitih vila

Duga tradicija turizma, od 1873. godine, ukrasila je Lovran predivnim stilom austrougarske arhitekture. Brojne vile i sada očaravaju posjetitelje dok šetaju gradićem koji je kvarnerska razglednica nekih bajkovitih vremena.

Lovran, mjesto nekad okruženo zidinama, u svojoj će staroj jezgri posjetitelje iznenaditi i sitnim detaljima koji otkrivaju njegove povijesne priče. Među podsjetnicima davne prošlosti ističe se srednjovjekovna kula koja sada, umjesto mještana, štiti djela brojnih slikara.

Trag domaće umjetnosti Lovran krije i u Crkvi sv. Jurja čije su gotičke freske samo uvod u blago njene sakralne riznice. Jedan od detalja po kojima je Lovran prepoznatljiv crkveni je zvonik koji svojom neočekivanom nijansom žute boje privlači pozornost mnogih posjetitelja.

Lovran – gastronomska šetnica od trešnji do kestena

Lovran svoje ljeto dočekuje gastronomskom proslavom Dani črešanj, kada se opojni miris kolača od trešanja danima širi njegovim uskim ulicama. Kulinarska atrakcija se nastavlja u listopadu s Marunadom – godišnjom "feštom od kestena" čija gusta šuma okružuje mjesto.

Glazbeni predah od atraktivnih gastronomskih manifestacija Lovran nudi u sklopu svog kulturnog ljeta kada se na otvorenim gradskim pozornicama okupe brojni glazbenici, klape i orkestri.

Osim melodijama ozbiljne glazbe, Lovran posjetitelje opušta i 12 km dugom obalnom šetnicom Lungomare koja ga povezuje s ostalim mjestima opatijske rivijere.

Atrakcija za one nemirnijeg duha obližnji je park prirode – planina Učka koja u sklopu svog Outdoor programa poziva na brojne avanture.


Riviera Opatija - Vidi sve plaže

Lovran, Opatija - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Lovran

Apartmani 7837
Lovran Apartmani 7837

Lovran Od 93,00 € po danu

Apartmani 7713
Lovran Apartmani 7713

Lovran Od 93,00 € po danu

Apartmani 2303
Lovran Apartmani 2303

Lovran Od 50,00 € po danu

Apartmani 7810
Lovran Apartmani 7810

Lovran Od 74,00 € po danu

Apartmani 14178
Lovran Apartmani 14178

Lovran Od 39,00 € po danu

Traži smještaj - Lovran
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu