Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Senj, Senj

Traži:

Senj

Senj

Podno Velebita stražari najstariji grad hrvatskog primorja – Senj. Već tri tisućljeća sluša zvižduk bure, vjetra po kojem je nadaleko poznat. Grad Senj, dom Uskoka, hrabrih srednjovjekovnih ratnika, smjestio se na 45. paraleli, točno na pola puta između ekvatora i Sjevernog pola. Ta pozicija u Senj je dovodila mnoge nepozvane goste koji su mu ostavili i danas vidljive "uspomene". Divit ćete im se dok budete koračali ulicama ili kada pred vama "ožive" na manifestacijama kojima lokalno stanovništvo slavi svoju povijest.

Senj u panorami s tvrđave junaka

Senj je svojevrsna galerija na otvorenom u kojoj je najpoznatiji spomenik Nehaj, uskočka utvrda iz 16. stoljeća. Sagrađena radi obrane grada, danas je dom zbirci predmeta koji pripovijedaju o raskošnoj povijesti ovog junačkog kraja. S njezinog vrha straže su nekoć budnim okom promatrale prilaze gradu, a danas možete uživati u nezaboravnom pogledu na otoke i planine koji okružuju Senj.

Velom obavijene tajne prošlosti koje skriva Senj možete razotkriti u nekadašnjoj palači obitelji Vukasović, a današnjem Gradskom muzeju te upoznavajući sakralnu baštinu u knjižnici i riznici katedrale.

Ulazi mnogih kuća u Senju ukrašeni su reljefnim skulpturama glava Uskoka u čast obitelji koje su nekoć tu živjele. Na središnjem gradskom trgu Cilnica nalazi se gradski kaštel, koji je, prema predaji, podzemnim hodnikom povezan s tvrđavom Nehaj.

Senj – karneval i "novi" srednji vijek na 45. paraleli

Senj je mjesto gdje su svoje utjecaje ukrstili sunce i vjetar. Na ulazu u grad dobrodošlicu će vam poželjeti Sunčanik, sunčani sat postavljen na mjesto gdje prolazi 45. paralela, a bura, vjetar koji će vas osvježiti, u zimskim mjesecima najoštrije udare na cijelom Jadranu "šalje" baš na Senj.

Dobru atmosferu odmora na Jadranu začinit će Međunarodni senjski ljetni karneval, kada se Senj, uz zabavu, glazbu i veselje, pretvara u ljetnu prijestolnicu maškaranja.

Uskočki dani oživljavaju atmosferu srednjovjekovnog Senja tri dana priređujući viteške turnire i sajmove starih zanata.


Riviera Senj - Vidi sve plaže

Smještaj Senj

Apartmani 11520
Senj Apartmani 11520

Senj Od 67,00 € po danu

Apartmani 5562
Senj Apartmani 5562

Senj Od 51,00 € po danu

Apartmani 16008
Senj Apartmani 16008

Senj Od 49,00 € po danu

Apartmani 16753
Senj Apartmani 16753

Senj Od 51,00 € po danu

Apartmani 5572
Senj Apartmani 5572

Senj Od 74,00 € po danu

Traži smještaj - Senj
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.5 / 140 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews