Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Lika i Gorski kotar, upoznajte svoju destinaciju za odmor u Hrvatskoj

Traži:

Lika i Gorski kotar

Lika i Gorski kotar

Osim što su među najprometnijim područjima u Hrvatskoj, Gorski Kotar i Lika imaju iznimne prirodne elemente zbog kojih je idealna destinacija za svako godišnje doba. Geografski položaj ovog područja je specifičan jer osim Velebitskog planinskog masiva ima i izlaz na more zbog čega može biti idealna za ljetni odmor ali isto tako i za ljubitelje snježnih radosti.

Odmor u prirodi

Apartmani i kuće koje su smještene u netaknutoj prirodi idealna su prilika za bijeg iz gužvi gradskih sredina kao i za potpuni doživljaj odmora za um i tijelo. No nemojte misliti da je netaknuta priroda jedino što Gorski kotar i Lika mogu ponuditi svojim posjetiteljima. Mnogi događaji i osobe koji su promijenili svjetsku povijest, neobični gradovi, i izvorna domaća hrana. Što bi osoba više mogla poželjeti na jednom odmoru?

Komadić raja na zemlji

Znate li da je 2 sata dovoljno da doživite raj na zemlji? Toliko je potrebno da obiđete sve ljepote najstarijeg i najvećeg Nacionalnog parka u Hrvatskoj uvrštenog na UNESCO listu svjetske baštine još 1979. godine. Sastoji se od niza različitih vodopada koji se slijevaju u kristalno jezero. S obzirom na ljepotu koja se ne da opisati riječima Plitvice će vam pružiti nezaboravno iskustvo i pružiti nevjerojatne prizore koje možete zabilježiti svojim kamerama. Plitvice su posebne jer ih možete posjetiti u svakom godišnjem dobu, a poseban izgled imaju zimi kada se voda zaledi zbog čega možete dobiti osjećaj kao da se nalazite u snježnom kraljevstvu.

Iz zemljine utrobe do najviših vrhova Velebita

Osim nacionalnog parka, Gorski kotar i Lika nude jedinstvene prirodne pojave i znamenitosti onima koji na odmoru traže nešto više akcije. Pećinski park Grabovača koji se nalazi 2,5 km od mjesta Perušić mjesto je u kojem obitava mnoštvo endemičnih biljnih i životinjskih vrsta. Takva okolina je idealna za bicikliste, speleologe, kajakaše i mnoge druge. Vrijedi spomenuti i špilju Samograd koju mnogi zovu i podzemna katedrala zbog neobičnih prirodno oblikovanih stijena.

Mnoga speleološka nalazišta mogu se pronaći u još jednom Nacionalnom parku Sjeverni Velebit. Izazov speleolozima pružit će jedna od najdubljih jama na svijetu poznatija pod nazivom Lukina jama.
Područje sjevernog i južnog Velebita odlično je za planinarenje i aktivnu šetnju, no pripazite da ne krenete u vrijeme jake bure.

Bogata povijest

Glavni grad županije Gospić je neizostavan grad na popisu mjesta koje trebate obići. Osim lijepe arhitekture, ovaj gradić će vas svojim izložbama iz brojnih muzeja upoznati s važnim povijesnim događajima i kulturom. Nikako ne smijete zaobići memorijalni centar posvećen Nikoli Tesli i njegovim izumima, uređen u prostoru njegove rodne kuće u Smiljanu.
Želite osjetiti najjače udare bure u Hrvatskoj? Nikako ne smijete propustiti grad Senj, no osim ovog prirodnog fenomena, mali gradić će vas provesti kroz najvažnije trenutke njegove srednjovjekovne povijesti.

Skijanje s pogledom na more

Osim što je jedno od najpoznatijih obiteljskih skijališta, Platak je idealan i kao ljetna destinacije za brojne planinare, penjače i ostale rekreativce. Vrijedi otići do najvišeg vrha (1.363m) i doživjeti nevjerojatan prizor koji seže sve do mora. Iako je područje Gorskog kotara većinom prožeto planinama to ne umanjuje njegovu važnost. U to se možete uvjeriti obilaskom strogog prirodnog rezervata Bijelih i Samarskih stijena koje svojim neobičnim izgledom pokazuju kako priroda može biti svojevrstan umjetnik.Smještaj Lika i Gorski kotar

Apartmani 19237
Slunj Apartmani 19237

Slunj Od 72,90 € po danu

Kuća za odmor 17993
Gusti Laz Kuća za odmor 17993

Gusti Laz Od 117,00 € po danu

Kuća za odmor 17508
Vranovača Kuća za odmor 17508

Vranovača Od 363,60 € po danu

Apartmani 20247
Delnice Apartmani 20247

Delnice Od 106,20 € po danu

Kuća za odmor 19457
Lokve Kuća za odmor 19457

Lokve Od 290,70 € po danu

Traži smještaj - Lika i Gorski kotar

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu