Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Vrboska, Otok Hvar

Traži:

Vrboska

Vrboska

U dubokoj uvali koja se sužavajući pretvara u vijugavi morski kanal, uspavano leži Vrboska - najmanji gradić otoka Hvara. Od antičkih vremena prozvana "šumovita uvala", Vrboska zavodi romantičnim mostićima koji spajaju obale njenih kamenih kuća. "Mala Venecija" mami osmijehe i predivnim otočićem koji se poput male oaze smjestio nasred uvale.

Vrboska – ljepota Venecije zarobljena u mirisu prošlosti

Uz miris lavande otoka Hvara, romantični gradić Vrboska svoje će posjetitelje zavesti i povijesnom baštinom. U spletu uskih mediteranskih ulica ističe se crkva-tvrđava Sv. Marije koja neobičnim spojem sakralno-obrambene građevine impresionira brojne posjetitelje.
Vrboska je iz 16. st. sačuvala i kulu koja još stražari pokraj jedinstvene crkve te upotpunjuje dojam njene burne prošlosti.

Svoje umjetničko lice Vrboska će pokazati u Župnoj crkvi sv. Lovre koja čuva neprocjenjiva djela talijanskih slikara iz doba renesanse. "Mala Venecija" skriva i jednu od najstarijih crkvica Hvara – Crkvu sv. Petra koja se već u 12. st. smjestila u ovom zanimljivom mjestu.

Glazbena Vrboska u mreži otočke tradicije

Tragovi povijesti i umjetnički detalji samo su dio neobičnog mediteranskog gradića. Vrboska je uz sve to i mjesto zanimljive otočke tradicije koja će svoje tajne otkriti posjetiteljima u šarmantnom Ribarskom muzeju.

U mreži gdje Vrboska čuva poslastice za svoje goste, uz ribu će se naći i mnoštvo zabava, glazbenih nota te hvarskih vina i delicija. Davni običaji, osim ribarskim feštama, ovaj su dio otoka proslavili i korizmenom procesijom "Za križen" koja je pod zaštitom UNESCO-a i na svom putu od 25 km prolazi kroz šest mjesta, uključujući i Vrbosku.


Riviera Hvar - Vidi sve plaže

Vrboska, Hvar - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Vrboska

Apartmani 4025
Vrboska Apartmani 4025

Vrboska Od 29,00 € po danu

Apartmani 104
Vrboska Apartmani 104

Vrboska Od 224,00 € po danu

Apartmani 4601
Vrboska Apartmani 4601

Vrboska Od 50,00 € po danu

Sobe 4600
Vrboska Sobe 4600

Vrboska Od 43,00 € po danu

Apartmani 552
Vrboska Apartmani 552

Vrboska Od 74,00 € po danu

Traži smještaj - Vrboska
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews