Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Olib, Otoci - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Olib

Otok Olib

Otok Olib smjestio u zadarskom arhipelagu istočno od otoka Silbe. Površinom mali, otok Olib skriva neke od najljepših plaža na Jadranu.

Zanimljivosti

Na otoku se nalazi samo jedno naselje čija povijest seže još od rimskog doba, a okruženo je mnogim skrivenim uvalama te širokim pješčanim i plitkim plažama koje su izvrsne za kupanje, vožnju brodom, ronjenje.Najbolje mjesto za kupanje svakako je mali zaljevi Slatina i Slatinica. S obzirom na njihovu skrivenu poziciju moći ćete uživati u kristalnom moru bez straha od gužvi. Ako ćete boraviti nekoliko dana na otoku smještaj ćete pronaći u privatnim kućama i apartmanima.
Naselje ima trgovine, restorane i turistički ured. Morate znati da se na otoku ne smiju voziti automobili. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u biciklističkim stazama i stazama za trčanje, kao i u odbojci na pijesku i košarci. Ako biste voljeli naučiti nešto o otočkoj tradiciji, možete posjetiti mjesta u kojima su na tradicionalan način proizvodili maslinova ulja, sira i vina.


Kako doći do Oliba?

Olib je s kopnom povezan trajektom koji plovi svakodnevno iz Zadra. Vožnja trajektom traje oko dva sata. Do otoka možete doći i brže ako se odlučite na vožnju katamaranom za što će vam trebati oko sat vremena.


Riviera Olib - Vidi sve plaže

Smještaj Otok Olib

Apartmani 16674
Olib Apartmani 16674

Olib Od 57,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Olib
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews