Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Pašman, Otoci - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Pašman

Otok Pašman

Otok Pašman pravi je raj na zemlji koji se smjestio u zadarskom zaljevu. Njegova izdvojenost i ograničena ponuda smještaja omogućava vam opuštajući godišnji odmor gdje su gradske gužve nepoznanica. U ponudi smještaja možete pronaći oko 300 jedinica različitog tipa, poput soba, klasičnih i studio apartmana i kuća za odmor. Gotovo sav smještaj u našoj ponudi nalazi se svega nekoliko minuta pješke od plaže. Plaže na otoku Pašmanu su velikim dijelom pješčane plaže na kojima će sigurno uživati obitelji s malom djecom.

Otok Pašman
od obale je razdvojen kanalom čije more kristalno čistim održavaju neumorne morske struje. Tu je dom školjke kunjke, slasne hraniteljice naselja Tkon, koju možete, ako ju prepoznate u bogatstvu podmorja, izvaditi uz duboki udah.

Naselja Pašman, Ždrelac, Tkon, Neviđane i Mrljane niknula su na istočnoj strani otoka, okrenuta kopnu i nenastanjenim otočićima koje obilaze nautičari i dobri dupini.
Pašman je sinonim za divlju ljepotu krajolika, uvala i podvodnog svijeta u kojoj ćete doživjeti povratak korijenima.

Otok Pašman u vrtlogu povijesti

Od prapovijesti otok Pašman rezbari čudesnu sliku u drvu masline, kršu i dolomitu. Od napada gusara njegovi su se stanovnici u 6. stoljeću skrivali u utvrdi Pustograd, danas vrijednom arheološkom nalazištu kraj Tkona.

Spomenik nulte kategorije, samostan Sv. Kuzme i Damjana, sagrađen u 12. stoljeću, nalazi se na brdu Ćokovac iznad Tkona. Benediktinci u njemu čuvaju bogatu kolekciju sakralne umjetnosti, dok su franjevci odabrali mjesto Kraj za podizanje samostana Sv. Dujma u 14. stoljeću.

Otok Pašman čuva vjerni stražar, kameni kip Sv. Mihovila iz 12. stoljeća, iz istoimene crkve u Neviđanima.

Romantični otok Pašman

Na južnoj obali otoka Pašmana među stare maslinike i smokvike utonule su kamene kućice kojima su se vlasnici nekoć koristili samo u doba branja maslina. Smještene na samom morskom rubu, kilometrima udaljene od naselja, idealno su okrepljenje od užurbanog ritma svakodnevice.

No, otok Pašman nudi još poslastica – skrivene plaže na kojima možete uživati u kupanju i sunčanju uz opuštajuće zvukove prirode.

Otok Pašman otkriva svoje srce na putu prema kopnenom mjestu Turanj. Galešnjak, otok ljubavi, zaljubljenima omogućuje da provedu vrijeme nasamo na ovom rijetkom fenomenu koji je priroda obdarila atraktivnim srcolikim obrisom.

Pašman predstavlja "škraping" – vrhunsku adrenalinsku pustolovinu

Na visini od 272 metra otok Pašman okitio je svoj najviši vrh, Veliki Bokolj, kamenim vidikovcem s kojega se pruža pogled na očaravajuće Kornate. Do njega vode brojne, manje i više zahtjevne, pješačke i biciklističke staze.

Pravu avanturu ipak možete okusiti na škrapingu, pustolovnoj utrci po strmoglavim stijenama koju otok Pašman organizira od 2006. godine.
Ako niste ljubitelj ekstremnih sportova, možete uživati u popratnom zabavnom programu i obilnoj gozbi kojom se obilježava kraj natjecanja. Otok Pašman poslužit će vam neke od svojih brojnih specijaliteta: dalmatinski pršut sušen na buri, pečenu janjetinu, hobotnicu ispod peke te tradicionalnu pašticadu – biser hrvatske gastronomije.


Riviera Pašman - Vidi sve plaže

Otok Pašman - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otok Pašman

Kuća za odmor 15355
Ždrelac Kuća za odmor 15355

Ždrelac Od 71,00 € po danu

Kuća za odmor 12806
Neviđansko Polje Kuća za odmor 12806

Neviđansko Polje Od 64,00 € po danu

Kuća za odmor 11391
Kobiljak Kuća za odmor 11391

Kobiljak Od 114,00 € po danu

Kuća za odmor 13577
Triluke Kuća za odmor 13577

Triluke Od 86,00 € po danu

Kuća za odmor 321
Zuborovica Kuća za odmor 321

Zuborovica Od 143,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Pašman
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu