Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Ugljan, Otoci - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Ugljan

Otok Ugljan

Otok Ugljan jedan je od najvećih otoka zadarskog arhipelaga. Neka od najpoznatijih mjesta u kojima možete pronaći apartman ili sobu iz ponude smještaja su Kali, Ugljan, Kukljica i Preko. Smještaj koji je u ponudi je raznovrstan i najčešće se nalazi uz plažu s prekrasnim pogledom na more. U našoj ponudi smještaja možete pronaći preko 300 jedinica različitog tipa – osim klasičnih apartmana i soba naći ćete vile i kuće za odmor. Gotovo sav smještaj iz ponude na otoku Ugljanu je klimatiziran i nalazi se svega 200 metara od plaže. Plaže na sjevernom dijelu otoka su uređene i popularnije su, dok su plaže na južnoj strani otoka skrovitije te je izbor iz ponude smještaja (kuće za odmor i kuće u robinzonskom stilu) svake godine sve raznovrsniji.

Otok Ugljan
samo je par nautičkih milja udaljen od Zadra. Takav položaj pruža savršen spoj idiličnog odmora, bijega izvan vremena i uživanja u ljetnoj gradskoj vrevi, kada ju poželite. Otok Ugljan posjetiteljima će otvoriti vrata svojih slikovitih mjesta s dugom ribarskom tradicijom i ugostiti ih u "vrtu" od 200 000 stabala mediteranske ljepotice – masline. Antičke vile i mauzoleji, šetnice okružene maslinicima, podmorje savršeno za ronioce, a plaže za kupače garancija su da ne griješite kada za odmor izaberete otok Ugljan.

Otok Ugljan – otvorite škrinju starog Mediterana

Stupivši na otok Ugljan, dobrodošlicu će vam poželjeti Preko, uvodeći vas u ozračje pravog Mediterana. Tipične dalmatinske kamene kuće harmonično su se poslagale u naselje samo nekoliko milja preko (kako mu i ime kaže) puta Zadra, središnjeg grada Sjeverne Dalmacije.

U njegovoj blizini Otok Ugljan niže malena naselja u uvalama savršenim za kupanje i odmor. Batalaža, Sutomišćica i Lukoran savršenim su položajem namamili nekadašnje zadarske aristokrate da ljetnikovce izgrade u ovim "komadićima raja", a i danas se mogu razgledati njihovi ostaci.

Želite li osjetiti pravi duh nekadašnjih otočkih naselja, otok Ugljan će vam predstaviti Kali. Ovo mjesto je poznato kao "najribarskija" od svih destinacija na Jadranu. Brojni brodovi stiješnjeni u dvije lučice i ribari koji na molovima pletu mreže i pripremaju se za ribolov, pred očima će oživjeti neka minula vremena. Uske uličice s kamenim kućama penju se po brežuljku s čijeg vrha se pruža krasna panorama na Kali i modrinu mora koje ga okružuje.

Otok Ugljan – vrt tisućljetnih maslina

Otok Ugljan obuzet će vaša čula tipičnim mirisom Mediterana – mirisom maslinova ulja, čijih je nekoliko kapi sastavni dio svake dalmatinske delicije. Ništa u toj činjenici ne bi bilo neobično da se ne zna kako na svega 50-ak km² površine otoka raste "vrt" od čak 200 000 stabala maslina. Dvomilenijska tradicija njihova uzgoja dovoljna je preporuka da upoznate otok Ugljan u njegovom "izvornom obliku", u krajolicima koji brižno njeguju mediteranske kulture, u njihovim mirisima i okusima tradicionalno pripravljenih "zalogaja prirode".

Otok Ugljan – lijek za dušu i tijelo

Otok Ugljan idealno je odredište za one koji žele pronaći duševni mir. Brojne staze, kojima je otok prošaran, vode do opuštajućih vidilica – pravih užitaka za tijelo i duh. Ako ste zainteresirani za podvodne senzacije, otok Ugljan osvojit će vas bogatstvom živog svijeta u prekrasnom podmorju.

Poklonici tradicije doći će na svoje tijekom Tjedna fritula i foklora, kada će moći uživati u lokalnim jelima i običajima. Jedan od posebno zanimljivih običaja održava se u Kukljici – atraktivna procesija brodovima obilježava neobičan događaj kada je, prema legendi, prije 500 godina usred ljeta pao snijeg.


Riviera Ugljan - Vidi sve plaže

Otok Ugljan - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otok Ugljan

Apartmani 17391
Lukoran Apartmani 17391

Lukoran Od 57,00 € po danu

Apartmani 834
Kali Apartmani 834

Kali Od 32,00 € po danu

Apartmani 8527
Ugljan Apartmani 8527

Ugljan Od 57,00 € po danu

Apartmani 15613
Ugljan Apartmani 15613

Ugljan Od 40,00 € po danu

Apartmani 11166
Kali Apartmani 11166

Kali Od 57,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Ugljan
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews