Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otočje Kornati, Uvale - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otočje Kornati

Otočje Kornati

Najveći arhipelag na Jadranu sastoji se od 140 nenaseljenih otoka, otočića i hridi površine 300 km2. Zbog tipičnog krškog terena, otoci su prepuni pukotina, špilja, špilja i hrapavih litica. Budući da nema izvora pitke vode, uglavnom su neplodne.

Zanimljivosti o Kornatima

Zašto je površina Kornata ogoljena? Nekada su na Kornatima rasle guste šume hrasta crnike koje su zbog potrebe za pašnjacima i obradivom zemljom sječene još za vrijeme Ilira, a tisućljetno iskorištavanje tih prostora rezultiralo je obešumljenošću i pretvaranjem otoka u kamenjar.
Na otocima nema stalnih stanovnika, a zanimljiv podatak je da veći dio područja pripada stanovnicima otoka Murtera koji dolaze uređivati maslinike, vinograde i voćnjake.

Nacionalni park

Zbog svoje ljepote, jedinstvene geomorfologije, bogatog biljnog i životinjskog svijeta, arhipelag je 1980. godine proglašen Nacionalnim Parkom. Najrazvedeniji otočni ekosustav u Jadranskom moru plijeni pozornost brojnih nautičara, ronilaca, planinara i drugih zaljubljenika u prirodu i ono što priroda nudi. Nacionalni park Kornati otvoren je tijekom cijele godine. Ovo područje je idealno za sportove na vodi (jedrenje, sportsko-rekreativni ribolov, ronjenje) i za one koji uživaju u osamljenosti, poznatiji kao robinzonski turizam. Nacionalni park Kornati je udaljen 7 nautičkih milja od otoka Murtera, a 15 km od Šibenika i Zadra. Možete ići brodom (vlastitim ili unajmljenim) ili rezervirati jedan od brojnih organiziranih izleta koje pružaju pojedinci ili turističke agencije.


Riviera Kornati - Vidi sve plaže

Otočje Kornati - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otočje Kornati

Kuća za odmor 8168
Suha Punta Kuća za odmor 8168

Suha Punta Od 100,00 € po danu

Kuća za odmor 8164
Statival Kuća za odmor 8164

Statival Od 80,00 € po danu

Traži smještaj - Otočje Kornati
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews