Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Brač, Uvale - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Brač

Otok Brač

Otok Brač blagoslovljen je bogatom florom i faunom te su godišnja doba na Braču izraženija nego na nekim drugim otocima. Za vrijeme vrućih ljetnih dana Brač je prepun zelenila u kojemu se skrivaju dalmatinske kuće s apatmanima i sobama – idealne za ugodan godišnji odmor. Smještaj na otoku Braču može se pronaći u unutrašnjosti, premda su apartmani, sobe, kuće za odmor i hoteli najčešće smješteni uz more. Pogled na more i mala udaljenost apartmana i soba od plaže samo je jedna od pogodnosti koje posjetitelji Brača uživaju. Bogata ponuda turističkih sadržaja poput vodenih sportova oduševit će sve ljubitelje aktivnog ljetovanja.

Brač
je otok koji će posjetitelju pružiti nezaboravne trenutke odmora. Raznovrsnost ljepota otoka Brača uvijek se opisuje u superlativima – najviši otok, najljepša plaža Jadrana, neka od najstarijih arheoloških nalazišta... Ti opisi oživjet će pred očima onih koji odluče iskusiti otok tipičnog dalmatinskog krševitog pejzaža ispresijecanog lijepo uređenim maslinicima.

Brač otkriva svoju prošlost

Otok Brač priču o svojoj povijesti čuva u spiljama. Kopačina skriva ostatke još iz kamenoga doba, svjedočeći o bogatoj prošlosti otoka, a Drakonjina spilja otkriva reljefe kojima su svećenici-pustinjaci urešavali zidove dok su se skrivali od turskih navala. Obje su otvorene za posjete i upoznavanje novih generacija s bogatom prošlošću.

Atrakcije otoka Brača

Zlatni rat kruna je turističke ponude otoka Brača i njegov najprepoznatljiviji simbol. Kupanje i windsurfing na jednoj od najljepših plaža hrvatske obale, pogled s najviše točke svih jadranskih otoka, vrha Vidove gore (778 m) i jedinstveni kulturni lokalitet Blaca, samostanski kompleks svećenika pustinjaka, nezaobilazne su točke ovog otoka.

Utjecaj koji je nekoć katoličanstvo imalo na otok Brač najbolje se vidi na njegovoj kulturnoj baštini – na otoku se nalazi čak 19 ranoromaničkih crkvica. Ljubitelje kulturnog turizma oduševit će Zavičajni muzej otoka Brača u Škripu te Dominikanski samostan u Bolu koji čuva i jednu Tintorettovu sliku.

Park prirode Sutivan idealno je izletište u kojem se posjetitelji mogu opustiti u prirodi, upoznati se s različitim životinjama, ali i uživati u autohtonoj gastronomskoj ponudi. Ljubitelji autohtonog doživljaja, uživat će u unutrašnjosti otoka Brača gdje će naići na mjesta koja su zadržala "stari" izgled i način života te se upoznati s važnošću bračkog kamena koji je ugrađen i u Bijelu kuću u SAD-u.


Riviera Brač - Vidi sve plaže

Otok Brač - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otok Brač

Kuća za odmor 17608
Prapatna Kuća za odmor 17608

Prapatna Od 114,00 € po danu

Apartmani 6049
Postira Apartmani 6049

Postira Od 90,00 € po danu

Apartmani 2928
Postira Apartmani 2928

Postira Od 71,00 € po danu

Apartmani 12489
Supetar Apartmani 12489

Supetar Od 60,00 € po danu

Apartmani 740
Postira Apartmani 740

Postira Od 50,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Brač
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews