Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Otok Žirje, Uvale - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Žirje

Otočje Žirje

Žirje je s površinom od 15,43 km2 najveći otok u šibenskom arhipelagu, a ujedno je i najudaljenije. Posebno je po brojnim uvalama i dugoj obalnoj liniji koja iznosi 39,2 kilometra.

Zanimljivosti

Zbog svoje udaljenosti od kopna ali isto tako i zbog trajektne povezanosti s kopnom Žirje je poželjno mjesto za ljude koji žele na miran način uživati u blagodatima ljeta. Danas na Žirju živi između pedeset i sedamdeset stanovnika. Ljeti se broj stanovnika poveća zahvaljujući turizmu, no ne toliko kao u većim sredinama u kojima prevladavaju gužve. Otočje Žirje je prava oaza mira, kojeg krase kamene kuće tipične za manja ribarska mjesta na Jadranu. U ljetnim mjesecima na Žirju se organiziraju brojne kulturne i gastronomske manifestacije od kojih je svakako najpoznatija ribarska večer.

Kako doći do Žirja?

Žirje je povezano redovnom trajektnom linijom sa Šibenikom. Trajekt vozi do Žirja dva puta dnevno (raspored se može pratiti na redovnim stranicama Jadrolinije), a plovidba traje oko dva sata. Usputna stanica plovidbe do Žirja je i na otoku Kapriju.


Riviera Žirje - Vidi sve plaže

Smještaj Otok Žirje

Na odabranoj lokaciji nema objekta koji odgovara pretraživanju. Molimo, izaberite drugo mjesto ili parametre u pretraživaču smještaja na gornjem dijelu web-stranice.

Traži smještaj - Otok Žirje
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu