Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Jer ste vi to tražili – cijene u Hrvatskoj

Print Objavljeno: 26.6.2012.
Jer ste vi to tražili – cijene u Hrvatskoj

"Kakve su cijene u Hrvatskoj?" često je pitanje naših gostiju iz inozemstva, pogotovo ako po prvi put dolaze ljetovati na Jadran. Donosimo vam stoga kratak pregled cijena proizvoda u Hrvatskoj. Hrvatska valuta je kuna – u omjeru s eurom to izgleda ovako 1 euro = cca 7,5 kuna, dok dnevni tečaj možete provjeriti na dnu naslovnice u konverteru valuta.

Što možete kupiti za 1 euro, odnosno, za 7,5 kuna? Možete kupiti kuglu sladoleda. Za 7 do 10 kuna možete popiti obični espresso. U kafićima i restoranima Coca-colu ili voćni sok platit ćete oko 15 kuna. Bocu piva od 0,33 l možete pronaći u rasponu cijena od 14 do 20 kuna, dok u noćnim klubovima rastu i do 25 kuna.

Večeru za četveročlanu obitelj ćete u lokalnim konobama platiti između 200 i 350 kuna, bez predjela, deserta i pića, čije su cijene kao u kafićima. U finijim restoranima cijene su nešto više pa tako ukupna cijene večere može narasti i preko 750 kuna, dok se cijena pizze kreće oko 50 kuna.

Ako planirate sami kuhati, morate znati da su cijene u supermarketima znatno niže od cijena u lokalnim trgovinama. Tako kruh možete kupiti za 4 - 5 kuna, dok ćete za integralne varijante morati izdvojiti i do 13 kuna. Obično pecivo možete kupiti već za 2 - 3 kune.

Mali slatki užici posebno su popularni na plaži. Za palačinku ćete izdvojiti oko 15 do 20 kuna, krafnu možete naći od 5 do 10 kuna, dok je kuhani kukuruz između 10 i 15 kuna, ovisno o plaži i tržištu.

Kad bismo sumirali, zajednička karakteristika cijena bi bila – različitost. Da, znamo da vam time nismo baš olakšali. Restorani na ulazima uglavnom imaju izložen jelovnik s cijenama pa prije odluke u kojem restoranu ćete večerati, prošetajte gradom i zavirite u cjenike restorana, konoba i pizzerija. Šetnjom ćete uštedjeti koji euro, ali i otvoriti apetit. Iako, za ukusna, autohtona jela vrijedi izdvojiti koji euro više.
Kategorije

Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews