Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

'Ratovi zvijezda' | Dubrovnik odabran za snimanje kultnog filma

Print Objavljeno: 4.3.2016.
'Ratovi zvijezda' | Dubrovnik odabran za snimanje kultnog filma

Kultni nastavak filma 'Ratovi zvijezda' ove godine će se snimati u Dubrovniku u periodu od 9. ožujka do 16. ožujka. Hrvatska je kao odredište za snimanje filmova i serija iz godine u godinu sve popularnija. O tome govori i već standardno snimanje jedne od najpopularnijih serija današnjice – 'Igre prijestolja', koja se također snima u Dubrovniku. Svakako se potrudite odvojiti nešto vremena i rezervirajte smještaj u apartmanima u Dubrovniku kako biste imali priliku vidjeti set sa svim dragocjenim rekvizitima. Osim toga, možda budete imali sreće i susretnete neke od glavnih zvijezda filma kako slobodno šeću Stradunom ili piju kavu u jednom od lokalnih kafića.

Grad Dubrovnik će za potrebe snimanja usmjeriti kretanje građana po centru grada tako što će im podijeliti besplatne mape s upisanim rutama i lokacijama snimanja. Saznajemo da će nekoliko dana pred definirani datum snimanja biti organizirane i probe, koje su možda i najbolja prilika za vidjeti što se odvija na setu. Najgorljiviji obožavatelji će vrlo vjerojatno pokušati dokučiti što će se dogoditi u idućem nastavku filma prema izgledu seta.

Ukoliko nikada niste bili u ovom povijesnom gradu, sada je idealna prilika. Rezervirajte smještaj u apartmanima s pogledom na more, provedite dan u gradu i doživite bogatstvo povijesne i kulturne baštine koje su priča sama za sebe. Dubrovnik je grad pod UNESCO-vom zaštitom. Tome svjedoči niz turističkih atrakcija kao što su kultne gradske zidine u sklopu kojih je izgrađeno 5 tvrđava i 16 kula i bastiona, zatim Stradun kao najpoznatija ulica grada, Kneževi dvori, Crkva sv. Vlaha, Palača Sponza, Orlandov stup te zanimljive povijesne crkve, katedrale i gradske uličice. Bitno je ne izostaviti i prirodne znamenitosti grada poput beskrajnog zelenila, modrog mora, prekrasnih plaža, rtova i špilja te otočića koji ga okružuju. Otočići u neposrednoj blizini grada su Daksa, Grebeni, Koločep i Lokrum, koji je pod UNESCO-vom zaštitom. Lokrum je poseban rezervat šumske vegetacije na kojemu se nalazi malo jezero imena "Mrtvo more" koje je pogodno za djecu i neplivače.

Dubrovnik je grad koji vrijedi posjetiti barem jednom u životu. Veliki događaj poput snimanja izvanrednog filma kao što je 'Ratovi zvijezda' svakako doprinosi vašoj odluci da to učinite još ove godine!Arhiva

Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori
4.5 / 99 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews