Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Dubrovnik, Južna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Dubrovnik

Rivijera Dubrovnik

Povijesni grad Dubrovnik nudi smještaj u samom centru, kao i u kompletnoj dubrovačkoj rivijeri. Veličanstveni grad kao jedna od top destinacija Hrvatske nudi raznovrsni smještaj. Apartmani, sobe, kuće za odmor, vile i hoteli mogu biti jedan od vašeg izbora za idealno ljetovanje. Apartmani i sobe u Dubrovniku su najviše zastupljeni u ponudi i mogu se naći u više kategorija kao studio apartmani, apartmani s dvokrevetnim ili više krevetnim sobama. U ponudi su apartmani s 3 zvjezdice, ali i luksuzni apartmani s 4 ili 5 zvjezdica. Doživite Dubrovnik u punom sjaju: uživajte u razgledavanju povijesne jezgre, opustite se na plaži i zabavite se u večernjim satima.

Rijeka dubrovačka, grad Dubrovnik i Konavle predjeli su najjužnije hrvatske turističke zone – rivijere Dubrovnik. U svijetu grad Dubrovnik slovi kao pravi biser Mediterana, no ne treba zaboraviti ni slikovite gradiće bogate povijesti i iznimnih ljepota prirode koji su s južne i sjeverne strane okružili Dubrovnik te pridonijeli njegovoj atraktivnosti.

U prošlosti ovo je područje bilo dio Dubrovačke republike, jedne od rijetkih oaza slobode. Vješto pregovarajući s Mlečanima i Turcima, Dubrovnik i njegova diplomacija stoljećima su sačuvali slobodu, sve do dolaska Napoleonove vojske. "Sloboda" je do danas ostala simbol Dubrovnika i okolnih mjesta.

Rivijera Dubrovnik – meka kulturne baštine na Jadranu

Dubrovnik je svjetski poznata destinacija ponajviše zbog svoje iznimne kulturne baštine. Stara gradska jezgra opasana obrambenim zidinama dugim gotovo 2 km dovela je Dubrovnik na UNESCO-ov popis spomeničke baštine svjetskog značaja još 1979. godine.

Ostatke utvrda koji svjedoče o burnim vremenima napada i obrana znatiželjni posjetitelji naći će duž rivijere, a Bosanka i Molunat posebno će ih zadiviti. Mokošica i Lozica sačuvale su brojne ljetnikovce koje su, s istančanim ukusom, gradili plemići za vrijeme Dubrovačke republike kako bi iz grada "pobjegli" u mirnu oazu. Mlini će osvojiti posjetitelje slikovitošću starih mlinica građenih zbog brojnih izvora slatke vode, a Cavtat, nekadašnja grčka kolonija, pravi je biser Rivijere Dubrovnik.

Rivijera Dubrovnik – morske i botaničke oaze

Trsteno, pitomo mjesto pored Dubrovnika, posjetiteljima na dlanu nudi Arboretum, jedan od najljepših primjera renesansne vrtne arhitekture. Uz plemićko zdanje, fontane i statue, vrt se pomno uređuje od 15. st. naovamo i fascinira ljepotom egzotičnog bilja. Još jedan botanički biser nalazi se na Lokrumu, prekrasnom otočiću nadomak Dubrovnika. Omiljeno izletište Dubrovčana ponosi se i Benediktinskim samostanom, mirnim uvalama s čistim morem te zanimljivim jezerom poznatim kao "Mrtvo more". Nenapučene plaže okružene netaknutom prirodom oduševit će one koji zađu u Srebreno, Plat i Mline.

Rivijera Dubrovnik osvaja sportskim i kulturnim programom

Dubrovnik je pravi turistički hit i kao takav svojim gostima ponudit će pregršt sadržaja kojima će ispuniti svaki slobodan trenutak. Uz noćne klubove i partyje na plažama, nezaobilazni događaji su Festa sv. Vlaha, Dubrovačke ljetne igre, Vaterpolska divlja liga, Libertas Film Festival i Dubrovnik Film Meeting.


Riviera Dubrovnik - Vidi sve plaže

Dubrovnik - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Dubrovnik

Apartmani 18460
Slano Apartmani 18460

Slano Od 116,00 € po danu

Apartmani 4752
Dubrovnik Apartmani 4752

Dubrovnik Od 114,00 € po danu

Apartmani 8540
Slano Apartmani 8540

Slano Od 64,00 € po danu

Apartmani 4675
Dubrovnik Apartmani 4675

Dubrovnik Od 86,00 € po danu

Apartmani 8576
Cavtat Apartmani 8576

Cavtat Od 50,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Dubrovnik
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu