Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Top 6 | Nudističke (FKK) plaže na Jadranu

Print Objavljeno: 4.8.2017.
Top 6 | Nudističke (FKK) plaže na Jadranu


1936. godina se računa kao početak nudizma u Hrvatskoj kada je se engleski kralj Edward VIII. okupao gol na rapskoj plaži Kandarola. Tradicija nudizma još traje – zahvaljujući skrivenim uvalama i plažama koje su idealne za kupanje bez odjeće, ali i mnogim službenim FKK (Freikörperkultur) plažama. Samo za vas smo izdvojili 6 nudističkih FKK plaža koje će vas oduševiti svojom ljepotom i prikladnošću za "golo kupanje".

1. Plaža Ostupa (Orebić na Pelješcu)


Poluotok Pelješac godinama je jedna od popularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj.
Blizina grada Dubrovnika, lokalni morski specijaliteti, specifično crno vino, ali i mnoge plaže okružene borovim šumama ne prestaju očaravati turiste.
Tu će nešto naći za sebe i oni koji vole kupanje bez odjeće. U mjestu Orebić, istočno od plaže Trstenica se nalazi šljunčana plaža Ostupa.
Plažu okružuje šuma, stoga se gosti mogu tu sakriti od jakog ljetnog sunca. Sam ulaz u more je pristupačan, a posjetitelji se mogu osvježiti pod tuševima te u obližnjem baru.
Rezervirajte smještaj u Orebiću na Pelješcu.

2. Plaža Nugal (Tučepi)


Nakon Pelješca, svraćamo na također popularnu Makarsku rivijeru,odnosno na plažu Nugal u blizini turističkog naselja Tučepi. Sam put do nje je lijepo iskustvo – prolazi se kroz šumu Osejava koja spaja Makarsku i Tučepe. S obzirom na to da je teren neravan, a i pješačenje do ove plaže traje oko 30 minuta, preporučujemo da ne pješačite u japankama ili natikačama već da obujete tenisice. Ova se šljunčana plaža nalazi dovoljno daleko od civilizacije da se može neometano uživati u njenim blagodatima.
To također znači da morate ponijeti sa sobom hranu, piće, ali i kremu za sunčanje te suncobran jer na plaži Nugal nema prirodnog hlada.
Rezervirajte sobu ili apartman u Tučepima.

3. Plaža Paklina (Bol, otok Brač)


Zapadno od svjetski poznate plaže Zlatni rat, nalazi se plaža Paklina koja se sastoji od više manjih skrivenih uvala što ju čini dobrim izborom za kupanje bez odjeće. Odatle se također pruža pogled na Zlatni rat. Rezervirajte smještaj u Bolu na Braču i prošetajte do ove fine šljunčane plaže.
No, svakako ponesite nešto za jelo i piće jer u blizini nema dućana ni restorana.

4. Plaža 'Jerolim' – (Paklinski otoci, Hvar)


Na Paklinskim otocima (poznatima i kao Pakleni otoci) nedaleko od otoka Hvara, odnosno na osamljenom otočiću sv. Jerolim nalazi se plaža koju je CNN proglasio jednom od 15 najboljih naturističkih plaža na svijetu. Do otočića se dolazi privatnim ili taksi brodom koji u sezoni nekoliko puta dnevno polazi iz Hvara. Put traje 20 minuta. Plaža Jerolim ima oznaku FKK (Freikörperkultur), što znači da je to službena naturistička plaža. Na ovoj se plaži nalaze restoran i tuševi.
Zanimljivo je što se u blizini nalazi još jedno službeno nudističko kupalište – Stipanska.
Rezervirajte svoj smještaj na otoku Hvaru.


5. Sahara (otok Rab)


Otplovite do rajskog otoka Raba gdje vas čekaju nebrojene pješčane plaže, kojih je najviše u naselju Lopar koje upravo zato uživa veliku popularnost među turistima iz cijelog svijeta.
Naturistima će biti zanimljiva plaža Sahara, nazvana po veličanstvenoj afričkoj pustinji. Ova plaža finog pijeska nalazi se 30 minuta hodanja od popularne Rajske plaže. Osim pješačenjem, do Sahare možete doći biciklom te privatnim ili unajmljenim brodom. Ponesite sa sobom sve što će vam biti potrebno za ugodan boravak i uživajte u miru i ljepoti plaže Sahara.

6. Kandarola (Rab)


Nudistička plaža Kandarola u Palitu na Rabu jedna je od najljepših plaža na Jadranu. Upravo se na toj plaži 1936. godine engleski kralj Edward VIII. okupao gol i time započeo dugogodišnju tradiciju nudizma na otoku Rabu.

Plaža je bogata sadržajem. Na njoj možete naći tuševe, kafiće, barove, restorane, tobogane za djecu i teren za odbojku na pijesku.
Sve više ljudi iz čitavog svijeta dolazi uživati na ovoj plaži koju krasi gusta borova šuma i gotovo smaragdna boja čistog mora.
Rezervirajte smještaj na otoku Rabu.Arhiva

Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori
4.5 / 99 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews