Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Ultra Europe 2019 | Festival godine u Hrvatskoj

Print Objavljeno: 24.5.2018.
Ultra Europe 2019 | Festival godine u Hrvatskoj


Jedan od najpopularnijih festivala elektronske glazbe na svijetu – Ultra Europe Festival i ove godine održat će se u Hrvatskoj. Od 6. do 8. srpnja u gradu Splitu nastupit će neka od najvećih imena svjetske klupske scene, a nakon toga festival se seli na otoke Brač, Hvar te završno na Vis.

Donosimo vam nekoliko zabavnih i zanimljivih činjenica o ovom festivalu na kojem se prošle godine u Splitu zabavljalo rekordnih 150 000 ljudi iz cijeloga svijeta, a ovo ljeto očekuje ih se još više!1. Ime festivala inspirirano je albumom Ultra koji je grupa Depeche Mode izdala 1997 godine.

2. Festival je počeo kao jednodnevni glazbeni događaj u Miamiju, sada već davne 1999. godine.

3. Ultra je prvi festival u svijetu koji je produžio trajanje prvo od jednog na dva dana, zatim na tri pa sve do današnjih sedam dana, i to na više lokacija.

4. Ultra Records i Ultra Music Festival dva su različita projekta. Naime, Ultra Records podnijeli su tužbu protiv Ultra Music zbog krađe jedinstvenog imena i prepoznatljivosti. No, s vremenom obje strane uspjele su se složiti da su različito koncipirane, strasti su se smirile, a zatim su udružili snage i postale saveznici u svijetu glazbenih projekata.

5. Na festivalu Ultra Music uvijek možete očekivati velika iznenađenja . Tako se primjerice 2013. godine, iako nitko nije očekivao, na pozornici pojavila jedna od najvećih ikona popa – Madonna.

6. Festival Ultra Music postao je do te mjere popularan da su organizatori uspjeli u naumu da više gradova diljem svijeta postane njegova pozornica. Tako danas UMF uveseljava svoje obožavatelje u čak 17 gradova diljem svijeta, a to su: Johannesburg, Miami, Ibiza, Split, Bali, Buenos Aires, Santiago, Bangkok, Hong Kong, Singapur, Tokyo, Rio, Manila, Taipei, Santa Cruz, Asunción i Lima.

Rezervirajte privatni smještaj u Splitu
Kategorije


Novosti

Pridružite se Adriatic.hr klubu jer:

  • dobivate ekskluzivne ponude
  • prvi saznajete za naše akcije
  • prvi uživate u našim pogodnostima
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori
4.6 / 116 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews