Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Split, Srednja Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Split

Rivijera Split

Rivijera Split idealan je izbor za turiste koji žele svoj godišnji odmor iskoristiti za sunčanje i kupanje. U našoj ponudi pronađite idealan apartman ili sobu s pogledom na more.
Ako ste u Splitu i želite pobjeći od gradske vrućine, uskočite u auto ili autobus (autobusna linija br. 60 i rjeđe, linija broj 30) i posjetite gradić Podstranu, udaljen svega 8 km od Splita. Po danu istražujte razvedene šljunčane plaže Podstrane, a večer iskoristite za istraživanje splitskog noćnog života. Većina apartmana i soba u Podstrani se nalazi blizu plaža.

Rivijera Split
jedan je od onih kantuna svijeta gdje ćete se osjećati bolje nego kod kuće. Prvi stanovnik Splita je bio rimski car Dioklecijan, za koga kažu da je bio "osebujan". Takvo stanje uma uspješno se prenosilo na generacije pa Split danas, pored prekrasne arhitekture, bogate povijesti, sunca i očaravajuće prirode, nudi i "peti element", koji se doživljava srcem. Jednom kad upoznate Split, sigurno ćete ga zauvijek pamtiti i rado mu se vraćati.

Split – zlatni palac želja

Grad Split najprepoznatljiviji je po Dioklecijanovoj palači, najbolje sačuvanoj rimskoj građevini na svijetu, koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. U njenom labirintu osjećat ćete se kao u glavnom gradu Rimskog carstva. Jedan od simbola Splita je i zvonik svetog Duje, a ispred Zlatnih vrata Dioklecijanove palače "stražari" kip Grgura Ninskog. Protrljajte njegov palac i zaželite nešto – legenda kaže da će vam se želja ispuniti.
Split je siguran u podnožju brda Marjan, koje bdije nad njim. Popularno zvana "pluća grada" u svojim njedrima kriju brojne tajne. Tu je i galerija najvećeg hrvatskog umjetnika, kipara Ivana Meštrovića. Ne propustite se popeti na neku od vidilica, s kojih na Split i okolicu puca pogled od kojeg zastaje dah.

Rivijera Split – zavičaj junaka

Kamene kuće i etno-eko selo u Staroj Podstrani podsjećaju na tradicionalni način života težaka na dalmatinskom kršu. Pokraj crkve svetog Martina, u Podstrani, navodno je pokopan i rimski vojskovođa Lucije Artorije Kast, za koga se vjeruje da je bio prvi engleski kralj Arthur. U Podstrani, osim u povijesnim legendama, možete uživati u šetnji prirodom i kupati se na prekrasnim plažama.

Nadomak Splita nalaze se ostaci Salone, nekadašnjeg središta rimske provincije Dalmacije. Obližnji Klis u 16. i 17. st. bio je "ključ Dalmacije" koju su od turskih napada štitili hrabri ratnici – kliški Uskoci. Dalje prema unutrašnjosti nalazi se Sinj, postojbina alkara koji su također bili presudni za obranu Dalmacije od Turaka. Uspomena na te borbe sačuvana je u viteškoj igri "Sinjskoj alci" koju je UNESCO uvrstio na popis svjetske nematerijalne baštine.

Rivijera Split – bezbrižna šetnja lokalnim fenomenima

Split ima i bogatu ponudu koncerata, festivala i izložbi, koje će zadovoljiti i najizbirljivije. Živost grada osjetite na Pazaru, glavnoj gradskoj tržnici, a upijanje lokalne atmosfere nastavite šetnjom po Rivi, središnjoj splitskoj promenadi.

Split i Podstrana nebrojenim plažama zavodljivo mame kupače da se odazovu pozivu Jadranskog mora. A splitska središnja gradska plaža Bačvice izaziva na okršaj u piciginu – autohtonom lokalnom sportu koji se sastoji od bacanja loptice i bezbrižnog bacakanja po plićaku.


Riviera Split - Vidi sve plaže

Smještaj Rivijera Split

Sobe 17766
Split Sobe 17766

Split Od 44,10 € po danu

Apartmani 17172
Split Apartmani 17172

Split Od 117,00 € po danu

Apartmani 7564
Split Apartmani 7564

Split Od 87,30 € po danu

Apartmani 10249
Podstrana Apartmani 10249

Podstrana Od 193,50 € po danu

Apartmani 16993
Split Apartmani 16993

Split Od 131,40 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Split

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu