Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otočje Kornati, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otočje Kornati

Otok Žut

Drugi najveći otok u kornatskoj skupini otoka smjestio se između otoka Pašmana i otoka Kornata. Ovo je destinacija koja će najviše odgovarati osobama koje uživaju u robinzonskom stilu odmora.

Zanimljivosti

Budući da otok nema stalnog naselja, a prekriven je samo maslinama i smokvama, potpuni mir bit će vam zagarantiran. Tijekom godine na otoku borave isključivo stanovnici otoka Murtera koji se bave ribarstvom i poljoprivredom. Unatoč tome na otoku postoji jedna ACI marina sa 120 vezova te jedan restoran koji nudi lokalne riblje specijalitete.

Osim ljubiteljima odmora u robinzonskom stilu, Žut je omiljeno mjesto nautičarima iz raznih dijelova svijeta, budući da ima neke od najljepših uvala s kristalno čistim morem. Najpoznatije su uvala Ražanj, koja je ujedno i najveća, te uvale Bizikovica i Pinizel. U uvalama možete i pronaći mjesto za kupanje u moru jer na otoku Žutu nema klasičnih plaža.
Morate imati na umu da do otoka možete doći jedino brodom (vlastitim ili unajmljenim) jer ne postoji redovna trajektna linija koja ga povezuje s kopnom.


Riviera Kornati - Vidi sve plaže

Otočje Kornati - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otočje Kornati

Kuća za odmor 8164
Statival Kuća za odmor 8164

Statival Od 96,00 € po danu

Kuća za odmor 12150
Dragišina Kuća za odmor 12150

Dragišina Od 114,00 € po danu

Kuća za odmor 8168
Suha Punta Kuća za odmor 8168

Suha Punta Od 104,00 € po danu

Traži smještaj - Otočje Kornati
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu