Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Bol, Otok Brač

Traži:

Bol

Bol

Bol je već godinama turistički prvak Hrvatske. Takav prestižan naziv zaslužio je naporom da, uz sve prirodne i kulturne ljepote kojima se diči, svojim posjetiteljima osigura uređen okoliš i dobru zabavu. Bol se smjestio na rijetko naseljenoj južnoj strani Brača koja se odlikuje netaknutom prirodom, spiljama s arheološkim tragovima, ostacima eremitskih enklava, plažama sa sitnim šljunkom,...

Bol – najstarije priobalno mjesto otoka Brača

Bol je najstarije otočko mjesto na obali. Nastanjen je još od antičkog doba, na što upućuju ostaci rimske nakapnice, villae rusticae te čak 7 arheoloških nalazišta u obližnjem području.

Najvrjednije kulturno blago Bol čuva u Dominikanskom samostanu, gdje će znatiželjni posjetitelji naći arhivske zapise, knjige, liturgijsko posuđe i ruha, a posebno se ističe slika velikog talijanskog majstora s kraja 16. st., Tintoretta.

Bol se diči još jednom iznimnom kulturnom institucijom, galerijom Branislav Dešković. U njoj je izloženo preko 400 slika i skulptura, motivski uglavnom vezanih uz pejzaže otoka Brača.

Bol otkriva jednu od najljepših plaža Jadrana

Zlatni rat kruna je bračke turističke ponude i simbol Bola. Plaža je jedinstvena po svom položaju jer se, kao jezičac, okomito pruža prema obali, a vjetar i morske struje pomiču joj vrh lijevo-desno, uvijek je čineći drugačijom. Plaža od sitnog šljunka duga je preko pola kilometra i pošumljena je po sredini. Poznata je i kao omiljena windsurfing destinacija zbog povoljnih vjetrova koji uvijek pušu na vrhu Zlatnog rata.

Bol je poznat i kao najbolje mjesto za noćne izlaske na Braču. Restorani, kafići i noćni klubovi nude raznovrsnu zabavu, a u ljetnim mjesecima organiziraju se i brojne manifestacije na kojima će se turisti moći upoznati s lokalnim koloritom: fjera Gospe od Sniga (5. kolovoz), ljetni karneval (prva polovica rujna), Bolsko lito (srpanj i kolovoz), Živilo lito i Adio lito (obilježava se početak i kraj ljetne sezone).


Riviera Brač - Vidi sve plaže

Bol, Brač - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Bol

Apartmani 2904
Bol Apartmani 2904

Bol Od 64,00 € po danu

Apartmani 13413
Bol Apartmani 13413

Bol Od 93,00 € po danu

Apartmani 2879
Bol Apartmani 2879

Bol Od 43,00 € po danu

Kuća za odmor 16820
Bol Kuća za odmor 16820

Bol Od 57,00 € po danu

Kuća za odmor 12604
Bol Kuća za odmor 12604

Bol Od 59,00 € po danu

Traži smještaj - Bol
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews