Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Postira, Otok Brač

Traži:

Postira

Postira

Postira su se smjestila u zaštićenoj uvali okruženoj plodnim maslinicima i vinogradima. Tipičan mediteranski pejzaž, Lovrečina, jedna od najpopularnijih plaža na otoku, i arheološka nalazišta, aduti su ponude Postira i garancija da će svatko pronaći način da se razonodi na godišnjem odmoru.

Kulturni turizam Postira

Postira se kao naselje razvijaju u 16. st. kada se stanovnici Dola, kopnenog naselja otoka Brača, spuštaju na obalu nakon što je jenjala opasnost od gusarskih odmazda.

O nesigurnim prošlim vremenima svjedoče građevine Postira, koje su uvijek morale voditi računa o potencijalnim napadima i obrani. Fortifikacijska arhitektura ogleda se u renesansnom kompleksu utvrđenih kuća Lozanić, a posebno je zanimljivo da današnja župna crkva čuva ostatke apside nekadašnje crkve koja na sebi ima puškarnice.

Kulturni turizam važan je dio turističke ponude Postira. U njihovoj okolici pronađena su čak 3 arheološka nalazišta s ostacima iz različitih povijesnih razdoblja. Najzanimljivija je Lovrečina koja je, osim kao vrijedan arheološki lokalitet, poznata i kao jedna od omiljenih pješčanih plaža na Braču. Posjet njoj može biti ugodan spoj razgledavanja ostataka ranokršćanske bazilike, sarkofaga, antičkog pristaništa za brodove i razonode na pijesku Lovrečine.

Postira u znaku književnosti i jedrenja

Kulturna baština obavija Postira pa ni kalendar događanja u tom pogledu ne zaostaje. Nazorovi dani manifestacija su na kojoj se krajem svibnja organiziraju znanstveni skupovi i susreti školaraca u čast velikom hrvatskom književniku podrijetlom iz Postira – Vladimiru Nazoru.

Dan grada obilježava se 16. srpnja na blagdan Gospe Karmelske kada se uz uobičajenu pučku veselicu ne smije propustiti pogledati sve popularniju jedriličarsku utrku - Regatu ol Postirske fjere.


Riviera Brač - Vidi sve plaže

Postira, Brač - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Postira

Apartmani 6049
Postira Apartmani 6049

Postira Od 90,00 € po danu

Apartmani 2928
Postira Apartmani 2928

Postira Od 71,00 € po danu

Apartmani 740
Postira Apartmani 740

Postira Od 50,00 € po danu

Kuća za odmor 11886
Postira Kuća za odmor 11886

Postira Od 86,00 € po danu

Apartmani 5660
Postira Apartmani 5660

Postira Od 71,00 € po danu

Traži smještaj - Postira
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews