Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Supetar, Otok Brač

Traži:

Supetar

Supetar

Supetar je najveće mjesto na otoku i jedini ima status grada. Nudi širok izbor usluga, sjajno je povezan s ostatkom otoka i kopnom pa je jednostavno organizirati izlete. Uz navedene prednosti Supetar je i dalje zadržao sva obilježja otočkog malog mjesta pa se posjetitelji mogu opustiti u miru koji pruža, ljepoti prirode i skladu arhitekture.

Supetar – povijest i kultura

Supetar je grad čija prošlost seže do antike, o čemu svjedoče povijesni tragovi na poluotoku gdje se danas nalazi groblje. Sačuvani ostaci villae rusticae i starokršćanski sarkofazi govore o starosti Supetra i povijesnim mijenama kojima je bio izložen.

Supetar ne oskudijeva znamenitostima koje će oduševiti sve one koji se žele upoznati s kulturom otoka Brača. Crkva Navještenja Marijina čuva iznimnu spomeničku baštinu od koje posebno valja istaknuti mozaik iz 6. st. te skulpture pionira modernizma Petra Jakšića.

Ovom kiparu njegov rodni Supetar posvetio je galeriju u kojoj su izloženi brojni vrijedni radovi, od kojih je najzanimljivija Alegorija uma, smještena u parku ispred galerije.

Gradsko groblje jedna je od izuzetnih kulturnih lokacija Supetra gdje je najatraktivniji mauzolej obitelji Petrinović, sagrađen u neobizantinskom stilu s velikom bijelom kupolom koja dominira pejzažom grada.

Supetar – danju uz more, navečer uz koncert

Supetar ima plaže za svačiji ukus, od onih s bogatom ponudom zabavnih sadržaja, do borovinom i tamarisom skrivenih stjenovitih plaža koje pružaju tišinu i mir. Posebno je atraktivna pješčana plaža Bonj. Nedavno je obilježila 100. godišnjicu, a nacrt za nju svojedobno je izradio Ivan Rendić, predvidjevši kabine za presvlačenje te odvojeni muški i ženski dio kupališta. Danas je Bonj ponešto drugačiji, ali popularnost mu ne opada.

Supetar ima bogat izbor noćnih klubova i kafića, a od događanja svakako valja istaknuti Brač Film Festival. Jazz festival, Voi'Sa Festival, fjera sv. Petra (29. 6.) i Supetarsko lito samo su neke od nezaobilaznih manifestacija koje u ljetnim mjesecima oživljavaju Supetar.


Riviera Brač - Vidi sve plaže

Supetar, Brač - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Supetar

Apartmani 12489
Supetar Apartmani 12489

Supetar Od 60,00 € po danu

Apartmani 16656
Supetar Apartmani 16656

Supetar Od 50,00 € po danu

Apartmani 5662
Supetar Apartmani 5662

Supetar Od 57,00 € po danu

Kuća za odmor 17330
Supetar Kuća za odmor 17330

Supetar Od 86,00 € po danu

Apartmani 17286
Supetar Apartmani 17286

Supetar Od 114,00 € po danu

Traži smještaj - Supetar
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews