Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Stari Grad, Otok Hvar

Traži:

Stari Grad

Stari Grad

Stari Grad smjestio se u dubokom zaljevu na sjeverozapadu otoka Hvara. Prije skoro 2500 godina naselila ga je kolonija Grka i od tada ladanjske vile žive "razbacane" Starigradskim poljem. Geometrijsku formu vinograda, maslinika i polja lavande odijelili su kameni zidići na pravilne pravokutne parcele - hore. Starigradsko polje očuvan je primjer antičke agrikulturne arhitekture na Mediteranu koju je UNESCO prepoznao i zaštitio kao baštinu svjetskoga značaja. Uz arhitekturnu raznolikost na trgovima i ulicama predstavit će vam Stari Grad nepomućenu zeleno-plavu kulisu iskonskoga Mediterana.

"Puzzle" arhitekture složile Stari Grad

Na obali pošumljenog zaljeva "posložio je" Stari Grad kamene kuće, barokne crkvice, renesansne dvorce i ljetnikovce. Gradski muzej u neorenesansoj palači Biankini zbirkom predmeta s antičkog potonulog broda i stalnim postavom upoznat će vas s detaljima života Staroga Grada.
Pokraj muzeja je renesansna utvrda Tvrdalj koju je hrvatski književnik Petar Hektorović uređivao čitav život. Stari Grad tako krase njegove zidine, ribnjak, golubinjak i perivoj. Ljetnikovac književnika mijenjan je tijekom stoljeća, no u velebnom zdanju i danas živi duh humanizma sačuvan u latinskim i hrvatskim kamenim natpisma.
Pisac Hektorović podigao je i Crkvu sv. Roka, sveca-zaštitnika grada, koja pod stepeništem krije podni mozaik. Gotičko-renesansna Crkva sv. Nikole i brojne crkve s upečatljivim zvonicima ukazuju na višestoljetno njegovanje religiozne kulture otočana.

Stari Grad u okusima Starigradskog polja

Stari grad na plivačkom maratonu okuplja profesionalce i rekreativce na 16 km dugoj dionici. Velika posjećenost zasigurno je potaknuta navijačkim žarom, šumovitom obalom i čistim morem.
Lanterna, Maslinica i Banj poznate su gradske plaže nakon kojih će vam prijati okusi mora. Kao "šećer na kraju" kušajte starogrojski paprenjok. Desertna delicija u obliku suhog kolačića objedinjuje okuse Starigradskog polja – med, prošek i žličicu maslinova ulja.


Riviera Hvar - Vidi sve plaže

Stari Grad, Hvar - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Stari Grad

Kuća za odmor 17189
Stari Grad Kuća za odmor 17189

Stari Grad Od 100,00 € po danu

Apartmani 8697
Stari Grad Apartmani 8697

Stari Grad Od 50,00 € po danu

Apartmani 4015
Stari Grad Apartmani 4015

Stari Grad Od 43,00 € po danu

Apartmani 5724
Stari Grad Apartmani 5724

Stari Grad Od 37,00 € po danu

Apartmani 8708
Stari Grad Apartmani 8708

Stari Grad Od 60,00 € po danu

Traži smještaj - Stari Grad
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews