Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Ist, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Ist

Otok Ist

Mali otok zanimljivog oblika smjestio se u zadarskom arhipelagu. Od Zadra je udaljen svega 21 nautičku milju. Na otoku, točnije u istoimenom naselju živi oko 200 stanovnika. To je jedino naselje na cijelom otoku. Osim toga nema puno prometa (na Istu nisu dozvoljeni automobili) što ga čini idealnom destinacijom za osobe koje priželjkuju miran odmor. Zahvaljujući akvatoriju bogatim ribom Ist često posjećuju ljubitelji profesionalnog i amaterskog ronjenja. Isto tako omiljena je destinacija i nautičarima.

Zanimljivosti

Otok je okružen brojnim hridima i manjim otočićima. Posjetiteljima je zanimljiv zbog neobičnog izgleda. Mnoge asocira na leptira dok drugi vide dvije spojene potkove. Ako odlučite provesti odmor na Istu bilo bi poželjno da ponesete neke namirnice sa sobom prije dolaska na otok. U naselju postoje dvije trgovine no budući da opskrba namirnicama s kopna nije toliko česta cijene su dosta skuplje.
Zbog nepristupačnog terena na otoku nema puno plaža, tako da potrebno osvježenje možete pronaći u samom središtu otoka, na šljunčanoj plaži, ili u manjim uvalama.

Kako doći do otoka?

Najbrži način za dolazak do Ista je putem trajektne linije koja je povezana sa Zadrom. Trajekt vozi svaki dan, a raspored vožnji možete pronaći na službenim stranicama Jadrolinije. Vožnja traje oko 2 sata, a možete doći i za sat ako se odlučite na vožnju katamaranom koji također polazi iz Zadra.


Riviera Ist - Vidi sve plaže

Smještaj Otok Ist

Na odabranoj lokaciji nema objekta koji odgovara pretraživanju. Molimo, izaberite drugo mjesto ili parametre u pretraživaču smještaja na gornjem dijelu web-stranice.

Traži smještaj - Otok Ist
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews