Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Lumbarda, Otok Korčula

Traži:

Lumbarda

Lumbarda

Maleno ribarsko naselje Lumbarda zaposjelo je istočni djelić otoka Korčule. Na brežuljcima uz zaljev obrubljen pješčanom krunom već su Iliri za sobom ostavili tragove kulture - kamene gomile. Lumbarda čuva i podsjetnike na vremena kad su je naseljavali Grci i Rimljani, kad su njome vladali Mlečani, ali i svevremenska umjetnička djela koja su njome inspirirana.
Poznata je po pijesku, koji ne samo da prekriva plaže, već i othranjuje autohtonu sortu grožđa od koje se pravi poznato bijelo vino Grk.

Lumbarda tkana kroz dva milenija

Lumbarda je na brežuljku Koludrt podignuta prije 2300 godina kao grčki grad, o čijem postojanju svjedoči antički natpis Lumbardska psefizma. Nakon Rimljana, iza kojih je ostalo seosko imanje istkano od mreže kosih blokova, Lumbarda je dugi niz stoljeća bila napuštena.

O njenom ponovnom procvatu pripovijedaju crkve Sv. Ivana i Sv. Barbare sagrađene u 13. st. Razdoblje vladavine Mletačke Republike ukrasilo je naselje brojnim crkvicama, a 17. i 18. stoljeće ljetnikovcima korčulanskih biskupa i plemića po kojima je Lumbarda prepoznatljiva. Neki od njih i danas su nastanjeni, a umjetnicima služe kao vrelo inspiracije.

Lumbarda – zabava na pijesku

Nekarakteristično za obalu Jadrana, Lumbarda nudi uživanje na plažama prekrivenim slojem svilenkastog bijelog pijeska. Plaže Vela Pržina, Bilin žal i Tatinja zbog plitkog mora koje ih oplakuje omiljene su među djecom. Avanturisti će radije krenuti u istraživanje akvatorija od dvadesetak otočića, jednako zanimljivog i jedriličarima i roniocima.

Tlo prekriveno crvenim pijeskom tajna je ovdašnjih vinograda koji su iznjedrili zlatno vino Grk. Njime zalijte gastronomske delicije s tradicionalne fešte Lumbarajskih užanci. Ljetni festival će vam predstaviti narodne običaje kroz pjesmu i ples te vam pružiti priliku da iskažete svoje vještine gradnje kula od pijeska.Lumbarda, Korčula - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Lumbarda

Apartmani 9295
Lumbarda Apartmani 9295

Lumbarda Od 86,00 € po danu

Apartmani 4377
Lumbarda Apartmani 4377

Lumbarda Od 34,00 € po danu

Apartmani 4446
Lumbarda Apartmani 4446

Lumbarda Od 30,60 € po danu

Apartmani i sobe 4442
Lumbarda Apartmani i sobe 4442

Lumbarda Od 40,00 € po danu

Apartmani i sobe 9272
Lumbarda Apartmani i sobe 9272

Lumbarda Od 30,00 € po danu

Traži smještaj - Lumbarda
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 137 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews