Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Otok Vis, Srednja Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Vis

Otok Vis

Dođite na otok Vis i saznajte zašto ga svi posjetitelji zovu veličanstvenim. U našoj ponudi smještaja na Visu možete pronaći preko 250 smještajnih jedinica, od kojih je najveći broj apartmana i privatnih soba. Smještaj u ponudi je klimatiziran i nerijetko nudi prekrasan pogled na otvoreno more. Oduševit će vas blizina plaža koje su čiste, a more bistro i osvježavajuće. Slavna plaža Stiniva nalazi se na otoku Visu i to s južne strane otoka. Rezervirajte apartman i krenite u razgledavanje. Osim Visa, posjetite i otočiće koji ga okružuju, kao i popularni otok Biševo gdje se kriju Zelena i Modra špilja.

Jedan od najudaljenijih naseljenih otok u Hrvatskoj – otok Vis - dočekat će posjetitelje brojnim ostacima najveće grčke kolonije Isse. Posjetitelje očarava rajskom ljepotom prirode, tirkiznim sjajem skrivenih špilja te vulkanskim otočićima svog arhipelaga. Otok Vis pruža ljeto prepuno ribarskih fešta, autentičnih okusa svojih delicija te, neočekivano, međunarodnog baleta.

Usamljeni otok Vis u sjeni slavne antičke povijesti

Otok Vis je u 4. st. p. K. započeo antičku povijest Dalmacije. Ostaci najveće grčke kolonije Isse očekuju zaljubljenike povijesti na uzvišenju Gradina pokraj grada Visa te u arheološkom parku Martvilo. Grad je poznat i po samostanu iz 16. st. koji je na poluotoku Prirovu izniknuo nad ostacima antičkog teatra. U Gospinoj batariji - nekadašnjoj utvrdi iz 19.st., Vis otkriva arheološku zbirku sa najljepšom brončanom glavom božice Artemide.

Otok je ukrašen i predivnim ljetnikovcima iz doba renesanse te crkvama, među kojima se, iznad Komiže, od 13. st. ističe crkva Sv. Nikole. Novija je povijest ostavila brojne vojne utvrde koje podsjećaju na teške dane kada je otok Vis bio zabranjen za strance.

Otok Vis otkriva tirkizne špilje i vulkanski arhipelag

Zbog 45-godišnje vojne izolacije koju je otok Vis trpio do 1989.godine, njegova priroda ostala je netaknuta i smjestila ga među rajske otoke. Jedan od najočuvanijih otoka Mediterana, svojim posjetiteljima sada rado otkriva tajne čarobnih špilja – Krajicine, Zelene na otočiću Ravniku te najpoznatije Modre špilje na Biševu.

Osim otočića Biševa, ispred komiške uvale smjestili su se i jedini hrvatski vulkanski otoci Jabuka i Brusnik, geološki spomenici koji čuvaju endemske biljke Jadrana. Otok Vis krasi i poznata pješčana plaža Zaglav te brojne uvale, poput uvale Rogačić u kojoj se zaboravlja na vrijeme.

Vis - otok baleta zapetljan u ribarskim mrežama

Otok Vis svoju je ribarsku tradiciju sačuvao jedinstvenim Ribarskim muzejom koji je otvoren u komiškoj kuli iz 16. st. Proslava te tradicije jedna je od najboljih ribarskih fešti na Jadranu. Posjetitelje tu večer u Komiži, uz brojne glazbene nastupe, očekuje i predstavljanje viških specijaliteta poput komiške pogače sa srdelama.

Autentične okuse otok Vis nudi i u čašama svog najpoznatijeg vina sorte Vugava, koja dozrijeva oko sela Podšpilja te u Isseti - travarici od ljekovitog viškog bilja.

Ljeto ovdje provodi i Međunarodna baletna škola koja se već godinama održava u Komiži, a plesači iz cijelog svijeta na kraju ljeta oduševljavaju cijeli Vis velikim baletnim koncertom.


Riviera Vis - Vidi sve plaže

Otok Vis - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otok Vis

Apartmani 2428
Vis Apartmani 2428

Vis Od 56,70 € po danu

Apartmani 1145
Milna Apartmani 1145

Milna Od 117,00 € po danu

Kuća za odmor 14875
Oključna Kuća za odmor 14875

Oključna Od 94,50 € po danu

Apartmani 2478
Rukavac Apartmani 2478

Rukavac Od 63,90 € po danu

Apartmani 8526
Vis Apartmani 8526

Vis Od 72,90 € po danu

Traži smještaj - Otok Vis

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu