Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Makarska, Srednja Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Makarska

Rivijera Makarska

Makarska rivijera sadrži sve što je potrebno za savršeno ljetovanje u Hrvatskoj. Suncem okupane plaže prepune su kupača koji uživaju u bistrom moru i zabavnim sadržajima. Sredinom dana svi se povlače u svoje apartmane ili šeću do obližnjeg restorana kako bi kušali dalmatinske specijalitete. Brojne turističke nagrade svjedoče o kvaliteti turističke usluge Makarske. Apartmani s pogledom na more smješteni su podno planine Biokovo. To je idealna pozicija gdje su brojne uvale skrivene od jakih vjetrova, a mirno more savršeno je za cjelodnevno uživanje na plaži. Svake godine se sve više ulaže u kvalitetu smještaja što se očituje u sve većem broju posjeta domaćih i stranih gostiju.

Rivijera Makarska turistički je hit Hrvatske. Nadaleko poznate i godinama nagrađivane kilometarske plaže, među najljepšima na Jadranu, pitoma mjesta na obali uhvaćenoj između mora, s jedne, i velebne planine Biokovo, s druge strane, pokazat će svim posjetiteljima put k idealnom odmoru u središtu Dalmacije. Kombinacija kulturnih dobara, prirodnih bogatstava i plaža čine savršen spoj za idealan odmor.

Grad Makarska – grad dragulj istoimene rivijere

Grad Makarska, središte rivijere, poznat je po mediteranskom duhu življenja na ulicama ljeti, dugim šetnjama po lijepim plažama uz poluotok koji zakriljuje lijepu luku, večernjim i noćnim provodima uz ulična događanja ili diskoteke. No, Makarska će pokazati i kulturno blago vodeći posjetitelja kamenim ulicama, glavnim gradskim Kačićevim trgom gdje će osjetiti puls grada, sve do Franjevačkog samostana, riznice povijesti cijelog područja, gdje možete posjetiti posebno atraktivan Malakološki muzej.

Rivijera Makarska između kilometarskih plaža i planinskih visina

Priobalni pojas Rivijere Makarska s Brelima i plažom Punta Rat, Baškom Vodom i Podgorom, apsolutni je turistički biser Jadrana, no zaleđe, uhvaćeno između Jadranskog mora s jedne, a Biokova koje ga natkriljuje s druge strane, također je blago ovoga dijela Hrvatske. Prije stvaranja Tučepa i Podgore, pitoresknih obalnih gradića s lijepim plažama, stanovništvo je zbog sigurnosti živjelo u planinskom dijelu. Zato se tamo, u "gornjim" pandanima donjih mjesta, u Gornjim Tučepima i Gornjoj Podgori, mogu naći iznimni kulturni i povijesni ostaci.

Uputite li se u jutarnju šetnju Biokovom i posjetite podbiokovska mjesta u potrazi za odjecima minulih vremena, otkrit ćete, uz lijepo očuvanu arhitekturu u netaknutoj prirodi, i skromna domaćinstva podbiokovskih težaka i stočara s prekrasnim pogledom na Rivijeru u podnožju i otoke Brač i Hvar u daljini.

Rivijera Makarska - od spokoja do ludog provoda

Na Biokovu ćete pronaći i prirodnu spilju i svetište Vepric koje je posebno posjećeno u vrijeme hodočašća. Botanički vrt Kotišina iznenadit će vas mirom i tišinom po kojoj je vjerojatno i dobio ime, no tamo i avanturisti mogu pronaći adrenalinske puteve za sebe.

Osim po prirodnim i kulturnim bogatstvima, Rivijera Makarska poznata je i po dobrim zabavama. Šarolik izbor između pučkih svečanosti svakog mjesta, ribarskih večeri, karnevala u kolovozu u sklopu "Makarskog kulturnog ljeta" te Noći Kalelarge i bezbrojnih kafića i diskoteka ne može nikoga ostaviti ravnodušnim.


Riviera Makarska - Vidi sve plaže

Makarska - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Makarska

Apartmani i sobe 11063
Makarska Apartmani i sobe 11063

Makarska Od 26,10 € po danu

Apartmani 12326
Podgora Apartmani 12326

Podgora Od 58,50 € po danu

Apartmani 2676
Tučepi Apartmani 2676

Tučepi Od 29,70 € po danu

Apartmani 2621
Podaca Apartmani 2621

Podaca Od 55,80 € po danu

Apartmani 2590
Podaca Apartmani 2590

Podaca Od 87,30 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Makarska

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu