Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Omiš, Srednja Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Omiš

Rivijera Omiš

Rivijera Omiš je savršen izbor za sve ljubitelje uzbudljivog i aktivnog godišnjeg odmora u prirodi, ali i za cjelodnevno opuštanje na plaži. Velika ponuda smještaja u Omišu i okolnim mjestima olakšat će vam u izboru idealne lokacije za vaše ljetovanje. Privatni smještaj u apartmanima i sobama, ali i kućama za odmor je klimatiziran i vrlo često se nalazi svega 200 metara od plaže. Okružena planinama koje ju štite, omiška rivijera poznata je po dugim pješčanim plažama idealnim za obiteljski godišnji odmor. Od zabave se mogu izdvojiti popularne gusarske večeri i rafting u kanjonu rijeke Cetine – kao stvoren za ljubitelje adrenalina i slatkovodnih brzaca.

Rivijera Omiš
ugnijezdila se između Splita i Makarske. Kamene ulice i brojni primjeri pučke ruralne arhitekture vratiti će vas u ambijent prohujalih vremena hrvatskog primorja. Ovi prostori bili su središte pjeskara i velikih brodograditelja, ali i dom ratobornih gusara. Rivijera Omiš će vas na svojih 30 kilometara obale ugostiti u miru kakav nude samo raskošna priroda i mala ribarska mjesta.

Omiš – grad gusara

Grad Omiš smješten je na ušću rijeke Cetine u Jadransko more. Zbog odlične povezanosti s unutrašnjošću, Omiš je bio važna luka. Pored ribarske i vojne tradicije, najdulje je opstala gusarska! Danas o tome najslikovitije govore dva utvrđenja ostala iz tog doba - Mirabella (Peovica) i Starigrad (Fortica). S njih se moglo nadzirati Omiš i veliko područje na kopnu i moru, a danas u čarobnom pogledu s ovih točaka mogu uživati svi njihovi posjetitelji. Rivijera Omiš bila je poznata i po ručnoj gradnji jedrenjaka, na koje podsjeća nekoliko replika konstruiranih u lokalnom brodogradilištu.

Rivijera Omiš – ambijent mediteranskih sela

Sela Staro Duće, Zeljovići, Krug i Staro Jesenice, smještena u podnožju planine Mošnjice, pretvorena su u etno-eko sela i u njima se nalazi 300 kamenih kućica, koje svjedoče o načinu života u starim vremenima.

Brojna mjesta uz obalu i dalje odišu atmosferom tradicionalnog ribarskog sela u kojem se možete prepustiti kupanju i sunčanju i uživati u netaknutoj prirodi. Ruskamen je omiljeno svratište daskaša, Stanići, Pisak i Marušići najviše privlače obitelji sa djecom, dok će se u Mimicama svi osjećati podjednako dobro.

Rivijera Omiš – zvuci prirode i fešti

Baština, kakvom se malo tko može pohvaliti, čini Rivijeru Omiš idealnom za uživanje u kulturnim i prirodnim znamenitostima. Omiš je kolijevka klapske pjesme, tradicionalnog dalmatinskog višeglasnog pjevanja bez pratnje glazbala, u kojoj možete uživati na najznačajnijem događaju tog tipa - "Festivalu dalmatinskih klapa".
Dopada li vam se nešto egzotičnije, ne propustite "Lude skokove", gdje se sudionici natječu u tome tko će izvesti najzabavniji skok u more, koje obično prate i jednako neobični nazivi.
U "Gusarskoj noći" odjedrite u vrijeme kada su mačevi i galije hranili ovaj kraj. Tijekom gusarske noći, glumci izvode kostimiranu rekonstrukciju pomorske bitke gusara i Mlečana iz 13. stoljeća.
Romantičari imaju zadovoljstvo zaploviti pučinom u nekom od jedrenjaka, na kojima mogu dati i bračne zavjete.
Želite li se prepustiti čarima prirode, obavezno posjetite Radmanove Mlinice, slapove Velika i Mala Gubavica ili otiđite na rafting na rijeci Cetini.


Riviera Omiš - Vidi sve plaže

Omiš - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Omiš

Apartmani 14894
Omiš Apartmani 14894

Omiš Od 72,90 € po danu

Apartmani 10014
Mali Rat Apartmani 10014

Mali Rat Od 112,00 € po danu

Apartmani 657
Marušići Apartmani 657

Marušići Od 72,90 € po danu

Apartmani 8632
Marušići Apartmani 8632

Marušići Od 65,70 € po danu

Apartmani 11574
Suhi Potok Apartmani 11574

Suhi Potok Od 72,90 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Omiš

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu