Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Paklenica, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Paklenica

Rivijera Paklenica

Rivijera Paklenica idealan je izbor za odmor za ljubitelje planinskog i morskog ugođaja. Iz naše ponude privatnog smještaja izdvajamo apartmane i sobe s pogledom na more, te smještaj s klima uređajima 200 metara od mora.

Paklenica
se smjestila nadomak obale Jadranskog mora, pod okriljem južnih padina Velebita. Ovi atraktivni lokaliteti, dio kojih je zaštićen statusom nacionalnog parka, poslužili su kao kulise kultnih filmova o indijanskom poglavici Winnetou. Njegovim tragovima možete koračati po označenim stazama Rivijere Paklenica ili ih obići u sklopu jeep-safarija.
Iz spoja morskih i planinskih pejzaža izvire šarm Rivijere Paklenica, koja će vas izazvati na brojne avanture, ali i omogućiti da se nakon njih okrijepite na šljunčanim plažama ili u hladu crnog bora.

Drevna povijest Rivijere Paklenica

Duh drevnog ambijenta Paklenice živi u zaselku Ljubotić, gdje ćete imati priliku okusiti domaće specijalitete iz srca Velebita.
Središte Rivijere Paklenica, Starigrad, izniknuo je na temeljima antičkog grada Argyruntuma. Ovdje se oko ostataka Večke kule, podignute u svrhu obrane od Turaka na rtu plaže Kuline, pletu brojne legende. Najpoznatija od njih pretvara kulu u kraljevski dvor u kojem je živio kralj Pasoglav.

Uz magistralu, putem do mjesta Seline, otkriva se srednjovjekovna crkva sv. Petra, jedan od najranijih svjedoka dolaska Hrvata na ovo područje. Daljnji put Rivijerom Paklenica vodi preko Masleničkog mosta do Novigrada. Slikoviti gradić smjestio se podno brijega na čijem se vrhu uzdižu zidine rimske utvrde Fortice.

Čudesni akvarel Nacionalnog parka Paklenica

Zadivljujući oblici okupljeni pod okriljem Nacionalnog parka Paklenica oduševljavaju jednako iznad i ispod zemlje. Atraktivnim kanjonima Velike i Male Paklenice, duboko usječenim u velebitsko stijenje, bistre se kristalno čiste vode iz brojnih izvora.
Podzemne špilje i jame obiluju sigastim ukrasima. Posebno u špilji Manita peć gdje su ovi ukrasi poprimili najzačudnije forme, zahvaljujući kojima su dobili nazive poput kaciga ili orgulje.
Maštu posjetitelja raspirit će i raznolikost biljnih vrsta te šarenilo ptica i leptira.

Planinarske staze otkrivaju sva lica Rivijere Paklenica

Najbolji način za upoznati Rivijeru Paklenica je na uređenim planinarskim stazama uz koje su postavljene table na kojima možete pročitati o prirodnim i kulturno-povijesnim značajkama tog područja. Uz put se otkrivaju i jedinstvena pogrebna spomen-obilježja u kamenu – mirila, ukrašena mitskim simbolima u reljefu. Paklenica je s razlogom jedno od najpoznatijih penjačkih odredišta u Europi.

Kada se umorite od hodanja, vijugavi tok rijeke Zrmanje povest će vas na rafting avanturu Rivijerom Paklenica. Diplomu za hrabrost ipak dijeli Maslenica, s čijeg se mosta organizira bungee jumping.


Riviera Paklenica - Vidi sve plaže

Paklenica - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Paklenica

Apartmani 17818
Tribanj Šibuljina Apartmani 17818

Tribanj Šibuljina Od 131,40 € po danu

Apartmani 11683
Starigrad Apartmani 11683

Starigrad Od 51,30 € po danu

Apartmani 13295
Seline Apartmani 13295

Seline Od 145,80 € po danu

Kuća za odmor 16318
Seline Kuća za odmor 16318

Seline Od 131,40 € po danu

Apartmani 17865
Starigrad Apartmani 17865

Starigrad Od 58,50 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Paklenica

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu