Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Paklenica, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Paklenica

Rivijera Paklenica

Rivijera Paklenica idealan je izbor za odmor za ljubitelje planinskog i morskog ugođaja. Iz naše ponude privatnog smještaja izdvajamo apartmane i sobe s pogledom na more, te smještaj s klima uređajima 200 metara od mora.

Paklenica
se smjestila nadomak obale Jadranskog mora, pod okriljem južnih padina Velebita. Ovi atraktivni lokaliteti, dio kojih je zaštićen statusom nacionalnog parka, poslužili su kao kulise kultnih filmova o indijanskom poglavici Winnetou. Njegovim tragovima možete koračati po označenim stazama Rivijere Paklenica ili ih obići u sklopu jeep-safarija.
Iz spoja morskih i planinskih pejzaža izvire šarm Rivijere Paklenica, koja će vas izazvati na brojne avanture, ali i omogućiti da se nakon njih okrijepite na šljunčanim plažama ili u hladu crnog bora.

Drevna povijest Rivijere Paklenica

Duh drevnog ambijenta Paklenice živi u zaselku Ljubotić, gdje ćete imati priliku okusiti domaće specijalitete iz srca Velebita.
Središte Rivijere Paklenica, Starigrad, izniknuo je na temeljima antičkog grada Argyruntuma. Ovdje se oko ostataka Večke kule, podignute u svrhu obrane od Turaka na rtu plaže Kuline, pletu brojne legende. Najpoznatija od njih pretvara kulu u kraljevski dvor u kojem je živio kralj Pasoglav.

Uz magistralu, putem do mjesta Seline, otkriva se srednjovjekovna crkva sv. Petra, jedan od najranijih svjedoka dolaska Hrvata na ovo područje. Daljnji put Rivijerom Paklenica vodi preko Masleničkog mosta do Novigrada. Slikoviti gradić smjestio se podno brijega na čijem se vrhu uzdižu zidine rimske utvrde Fortice.

Čudesni akvarel Nacionalnog parka Paklenica

Zadivljujući oblici okupljeni pod okriljem Nacionalnog parka Paklenica oduševljavaju jednako iznad i ispod zemlje. Atraktivnim kanjonima Velike i Male Paklenice, duboko usječenim u velebitsko stijenje, bistre se kristalno čiste vode iz brojnih izvora.
Podzemne špilje i jame obiluju sigastim ukrasima. Posebno u špilji Manita peć gdje su ovi ukrasi poprimili najzačudnije forme, zahvaljujući kojima su dobili nazive poput kaciga ili orgulje.
Maštu posjetitelja raspirit će i raznolikost biljnih vrsta te šarenilo ptica i leptira.

Planinarske staze otkrivaju sva lica Rivijere Paklenica

Najbolji način za upoznati Rivijeru Paklenica je na uređenim planinarskim stazama uz koje su postavljene table na kojima možete pročitati o prirodnim i kulturno-povijesnim značajkama tog područja. Uz put se otkrivaju i jedinstvena pogrebna spomen-obilježja u kamenu – mirila, ukrašena mitskim simbolima u reljefu. Paklenica je s razlogom jedno od najpoznatijih penjačkih odredišta u Europi.

Kada se umorite od hodanja, vijugavi tok rijeke Zrmanje povest će vas na rafting avanturu Rivijerom Paklenica. Diplomu za hrabrost ipak dijeli Maslenica, s čijeg se mosta organizira bungee jumping.


Riviera Paklenica - Vidi sve plaže

Paklenica - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Paklenica

Apartmani 11683
Starigrad Apartmani 11683

Starigrad Od 49,00 € po danu

Apartmani 17115
Seline Apartmani 17115

Seline Od 40,00 € po danu

Apartmani 6647
Starigrad Apartmani 6647

Starigrad Od 90,00 € po danu

Apartmani 17624
Lađin Porat Apartmani 17624

Lađin Porat Od 57,00 € po danu

Apartmani 17390
Seline Apartmani 17390

Seline Od 86,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Paklenica
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews