Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Primošten, Primošten

Traži:

Primošten

Primošten

U 16. st., oslobođeni turske opasnosti, stanovnici otočića Gola glava premostili su morski prolaz i gradić otad znan kao Primošten spojio se s obalom. Duga sušna razdoblja priskrbila su mu naziv Suha punta, no vrijedni su mještani unatoč suši uspjeli izgraditi vinograde u kamenu, a slasne plodove i danas pretaču u čuveno vino Babić. Turistička tradicija začeta prije pola stoljeća pretvorila je Primošten u jedno od vodećih turističkih odredišta, čije je hortikulturno i urbano uređenje nagrađeno Zlatnim cvijetom Europe.

Primošten – pripitomljena priroda pretočena u vino

Na brdovitom poluotočiću Primošten je omotao starogradsku jezgru uskih ulica oko Župne crkve sv. Jurja. Petostoljetna crkva čuva vrijedno djelo majstora 18. st., ikonu Blažene Djevice Marije sa srebrnim okovom, a smještaj na najvišoj točki brežuljkastog poluotoka čini je izvrsnim vidikovcem.

Prizor kojim se Primošten ponosi je kamena "čipka" vinograda Bucavac, simbol ljudskog truda predložen za uvrštavanje na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Marina Kremik, smještena pod padinama višestoljetnog vinograda, jedna je od najslikovitijih u Hrvatskoj, a duboko uvučena uvala čini je i najzaštićenijom.

Priliku za kušanje čuvenog Babića Primošten vam nudi na Vinskom putu. Sela u zaleđu ugostit će vas uz lekciju o proizvodnji i preradi vina.

Primošten – grad plaža u ritmu muzike

Morske radosti Primošten će vam prirediti na plažama koje ne zaobilazi nijedan popis "naj" plaža u Hrvatskoj. Na Velikoj i Maloj Raduči uživat će poklonici šljunčanih plaža, dok će avanturisti neizostavno poći u istraživanje obližnjih 7 otočića.

Raj za naturiste nenastanjeni je otočić Smokvica, koji u podmorju čuva i poslasticu za ronioce - 30 metara dug zid nastanjen morskim spužvama, ribama i jastozima.

Priliku za sudjelovanje u narodnim igrama uz tradicionalnu pjesmu prvog vikenda u kolovozu pružit će vam Primoštenske užance, dok će vas energija modernih ritmova privući u disko-klub Auroru.


Riviera Primošten - Vidi sve plaže

Primošten - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Primošten

Apartmani 17640
Primošten Apartmani 17640

Primošten Od 50,00 € po danu

Apartmani 17696
Primošten Apartmani 17696

Primošten Od 80,00 € po danu

Apartmani 14238
Primošten Apartmani 14238

Primošten Od 72,00 € po danu

Apartmani 4268
Primošten Apartmani 4268

Primošten Od 50,00 € po danu

Apartmani 15499
Primošten Apartmani 15499

Primošten Od 57,00 € po danu

Traži smještaj - Primošten
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4,6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews