Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Primošten, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Primošten

Rivijera Primošten

U svom posjetu Hrvatskoj nikako ne propustite proći kroz ili odsjesti u rivijeri Primošten. Zbog svog dobrog položaja (blizu je Šibenika i Splita), slikovitog istoimenog gradića i okolnih etno sela rivijera Primošten je jedna od popularnijih destinacija za turiste u Hrvatskoj. Rezervirajte jedan od apartmana s umirujućim pogledom na kristalno Jadransko more ili ako želite da vam je more bliže, rezervirajte jedan od apartmana do 100 metara blizu mora iz naše ponude privatnog smještaja.

Primošten
, jedna od najposjećenijih turističkih rivijera u Hrvatskoj, posjetiteljima će pružiti mogućnost da dožive njenu prošlost u zaštićenom etno selu, a sadašnjost u lijepom pejzažu koji će ih za vrijeme posjeta okruživati. Ovaj kraj obilježavaju slikoviti brežuljci prekriveni vinogradima te Zlatni cvijet rivijere - grad Primošten. Osim tradicionalne zabave s poznatom utrkom magaraca, Rivijera Primošten lude noći do zore pruža u najvećem dalmatinskom klubu Aurora.

Etno doživljaj davne Rivijere Primošten

Rivijera Primošten svoju povijest otkriva u najstarijem selu Prhovu koje čuva romaničku crkvu iz 13. st. U blizini je Draga, etno selo gdje se može osjetiti davni duh rivijere. Najpoznatiji dio etno atrakcije su Jurlinovi dvori - staro dvorište okruženo izvornim kamenim kućama. U sklopu sela može se vidjeti i jedinstvena zbirka Rivijere Primošten od čak 150 sakralnih eksponata.

Crkvenu povijest rivijera nastavlja otkrivati uz more, gdje crkva Sv. Jurja od 15. st. krasi vrh brežuljkastog poluotoka na kojem se smjestio grad Primošten. Ostaci nekadašnjih zidina, srednjovjekovna gradska vrata te mnoštvo kamenih kuća samo su dio povijesnog ugođaja koji nudi najslikovitiji hrvatski gradić Primošten.

Rivijera Primošten - zlatni cvijet u labirintu vinograda

Grad Primošten okitio je svoju rivijeru Zlatnim cvijetom Europe, koji je 2007. godine osvojio za najuređenije mjesto. Brojne posjetitelje privlači i jednom od najljepših hrvatskih plaža koja se smjestila uz šetnicu i gustu borovu šumu poluotoka Raduče.

Na otočiću Smokvici, jednom od 7 malenih otoka koji su okružili Primošten, naturistička plaža očekuje sve željne mira i privatnosti. Odmor od buke i ljetne vreve, a opet i blizinu grada, Rivijera Primošten pruža u mirnom mjestu Bilu.

Rivijera je prošarana i predivnom kamenom mrežom vinograda čija slika krasi zid zgrade UN-a u New Yorku. Vinogradi na primoštenskim brežuljcima okružili su i najljepšu marinu u Hrvatskoj – Marinu Kremik, sigurnu uvalu nautičarskog raja.

Raznovrsna zabava na Rivijeri Primošten - od proslave tradicije do najluđih ljetnih zabava

Rivijera Primošten svako ljeto održava svoje Primoštenske užance, tradicionalnu proslavu koja oživljava autohtone detalje ovog kraja. Uz dalmatinske delicije koje se na fešti mogu kušati, najveća atrakcija je tradicionalna utrka magaraca koja je proslavila ovaj dalmatinski kraj.

Zabava na moderan način, s rasporedom punim nastupa domaćih i stranih zvijezda, odvija se u najvećem klubu Dalmacije – nezaboravnoj Aurori.

Kulturna događanja ljeta održavaju se u Šibeniku, najvećem gradu pored Rivijere Primošten, koji, uz UNESCO-om zaštićenu katedralu, simboliziraju Međunarodni dječji festival te izvorne Večeri dalmatinske šansone.


Riviera Primošten - Vidi sve plaže

Primošten - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Primošten

Apartmani 17696
Primošten Apartmani 17696

Primošten Od 44,10 € po danu

Apartmani 4662
Bilo Apartmani 4662

Bilo Od 91,80 € po danu

Apartmani 9467
Bilo Apartmani 9467

Bilo Od 67,00 € po danu

Apartmani 8364
Bilo Apartmani 8364

Bilo Od 65,70 € po danu

Kuća za odmor 17979
Primošten Kuća za odmor 17979

Primošten Od 117,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Primošten

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu