Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Rogoznica, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Rogoznica

Rivijera Rogoznica

Otputujte daleko od gradske buke i vrućine u pitoresknu rivijeru Rogoznica. Ova rivijera je idealna za one goste koji traže miran, ali sadržajan odmor na obali. Od naše ponude smještaja u rivijeri Rogoznica preporučujemo apartmane s pogledom na more te apartmane udaljene 100 m od mora.

Ekološki raj - Rivijera Rogoznica - smjestio se u samom srcu Dalmacije. Djevičanski očuvan okoliš dobitnik je brojnih nagrada, a zasjenjuje ga tek blizina nacionalnih parkova Krka i Kornati.
Mirna mjesta Rivijere Rogoznica Zatoglav, Stupin Čeline, Ražanj i Kanica, recept su za okrepljujući odmor od svakodnevnih briga.

Čudotvorna zaštitnica bdije nad lukom Rogoznica

Tridesetak kilometara južnije od kraljevskog grada Šibenika, na poluotoku koji istoimenu uvalu dijeli na zapadni i istočni dio, "usnula je morska vila" - Rogoznica.
Predaja o čudesnoj Gospinoj slici, koja se na neobjašnjiv način pojavljivala na stijeni, obilježila je život naselja i luke Rogoznica. Njoj je posvećena crkvica na rtu poluotoka Gradina, kao i blagdan kada se, u sklopu velike procesije, tirkizno more kiti lađama i cvijećem.
Zaštićena uvala luke Rogoznica bila je idealna za izgradnju marine koja je pružila zaklon brojnim brodovima. Marina Frapa već godinama uzastopno dobiva prestižno ekološko priznanje – Plavu zastavu, a nautičarima koji ovdje usidre svoj brod priprema najveće kolače na Jadranu.

Rivijera Rogoznica – oaza mira za potpunu relaksaciju

Obalom Rivijere Rogoznica nižu se idilične uvale sa skrovitim kupalištima: Kanica, Lozica, Oštrička luka... U zaleđu su u starim kamenim kućama smještena seoska domaćinstva gdje se mogu okusiti tradicionalni specijaliteti ovog kraja.
Sakralna arhitektura Rivijere Rogoznica otkriva se šetnjom kroz vinograde i maslinike opasane suhozidom izgrađenim od prirodnog kamena kojega, budući da se gradio bez vezivnih sredstava, na okupu drži jedino vještina starih majstora. Uz crkvu sv. Nikole u Lozici nalazi se groblje sa stećcima lunarnih i astralnih simbola, dok iz hridi na rtu Ploče izranja stara crkva sv. Ivana Trogirskog, sagrađena 1324. godine.

Zaronite ispod površine Rivijere Rogoznica

Rivijera Rogoznica nije samo utočište od gradske vreve. More koje oplakuje bajkovite uvale i otočiće idealno je za ribolov, krstarenje, glisiranje i skijanje na vodi. U blizini mjesta Ražanj nalazi se ronilački centar u kojemu se može unajmiti oprema za pustolovinu istraživanja bogatog podmorja Rivijere Rogoznica. Ronilačka atrakcija je i prirodni fenomen Zmajevo oko, jezero ispunjeno slanom vodom, uz kojeg su vezane brojne legende.
Rogoznica će vas iznenaditi i školom mačevanja te bogatim noćnim životom. U restoranima i kafićima Rivijere Rogoznica često ćete naići na zabave s glazbom uživo, u sklopu Marine Frapa nalazi se disco club, a obližnji Primošten priređuje DJ partyje u najvećem dalmatinskom klubu Aurori.


Riviera Rogoznica - Vidi sve plaže

Smještaj Rivijera Rogoznica

Apartmani 4322
Ražanj Apartmani 4322

Ražanj Od 48,00 € po danu

Apartmani 12895
Kanica Apartmani 12895

Kanica Od 100,00 € po danu

Kuća za odmor 16304
Kanica Kuća za odmor 16304

Kanica Od 200,00 € po danu

Apartmani 7558
Rogoznica Apartmani 7558

Rogoznica Od 43,00 € po danu

Apartmani 2096
Stupin Čeline Apartmani 2096

Stupin Čeline Od 38,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Rogoznica
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu