Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Trogir, Srednja Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Trogir

Rivijera Trogir

Rivijera Trogir kao jedna od top destinacija Jadrana unikatna je priča dalmatinske obale. Uske ulice i gradske kale u kojima ćete se izgubiti istražujući nove motive vaših fotografija i uspomena nalaze se u samom centru grada i čuvaju mnoge tajne. Brojne legende koje tek trebate otkriti čekaju na vas. Rezervirajte smještaj u Trogiru ili u nekom od susjednih gradova kako biste doživjeli čari trogirske rivijere. U ponudi privatnog smještaja pronaći ćete preko 300 apartmana i soba, ali i vila i kuća za odmor. Otok Čiovo je nadomak ruke gdje također možete pronaći povoljne apartmane u našoj bogatoj ponudi smještaja.

Dok polagano prolazite Rivijerom Trogir ukazat će se malena mjesta uz more, idealna za idilični odmor, a uskoro ćete naići i na dragulj UNESCO-ove baštine svjetske kulture - grad Trogir.
Osim ljubiteljima mirnog obiteljskog odmora, Rivijera Trogir je, sa svoje četiri marine, iznimno privlačna i nautičarima koji će uživati u istraživanju okolnog arhipelaga.

Trogir – grad koji je postao sinonim za muzej

Grad Trogir prije 3000 godina utemeljili su antički Grci. Jedan je od najočuvanijih romaničko-gotičkih gradova srednje Europe, što ga je i dovelo na UNESCO-ovu listu svjetske kulturne baštine. Teško je navesti sve spomeničke vrednote koje Trogir u svojim kamenim uličicama skriva. No, sigurno je da ga ne možete posjetiti, a da preskočite Radovanov portal – najvrjedniji spomenik kamenoklesarstva Dalmacije.

Trogir često nazivaju gradom-muzejom, a bit će vam jasno i zašto kada obiđete Tvrđavu Kamerlengo i Kulu sv. Marka, Palaču Ćipiko, Katedralu sv. Lovre i njezinu riznicu te kada vidite grčki reljef Kairosa koji potječe čak iz 3. st. prije nove ere.

Tragovi prošlosti Rivijere Trogir

Grad Trogir svakako je kulturni biser Rivijere Trogir, no ne treba zaboraviti ni Marinu čija je renesansna Biskupova kula nekada bila sklonište trogirskom biskupu, a danas je lijepo uređeni hotel. Seget Donji i Vinišće baštine stare tragove življenja na Rivijeri Trogir – ilirske gradine, ostatke iz rimskog doba, srednjovjekovne crkvice. Zaleđe Rivijere Trogir zanimljivo je ne samo za šetnju u "divljini", već i za pronalaženje utvrda građenih za obranu od Turaka, starih crkvica, stećaka,...

Posljednja močvara i tisućljetna maslina Rivijere Trogir

Rivijera Trogir može se pohvaliti jednom od zadnjih močvara na istočnoj obali Jadrana. Prirodni rezervat Pantan nekoć je zauzimao puno šire područje, ali i danas je stanište velikog broja ptica te odredište sve većeg broja turista koji dolaze vidjeti njegove renesansne mlinice. Ljubitelji botanike oduševit će se zaštićenim spomenikom prirode u Kaštel Štafiliću – maslinom starom 1500 godina – te autohtonim i egzotičnim vrstama botaničkog vrta osnovne škole u Kaštel Lukšiću.

Idilična mjesta Rivijere Trogir

Seget Vranjica, Sevid, Uvala Ljubljeva, Vinišće, Marina, Seget Donji malena su mjesta Rivijere Trogir koja samo naizgled nemaju puno za ponuditi. No, uzmemo li u obzir da će posjetitelja "uljuljkati" u apsolutni mir, osigurati mu prekrasne plaže s čistim morem i gastronomske delicije koje su direktno iz mora stigle u kuhinju lokalne konobe, možemo jednako tako reći da će vam ova mjesta Rivijere Trogir pružiti sve potrebno za idealan odmor.


Riviera Trogir - Vidi sve plaže

Trogir - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Trogir

Apartmani 5966
Seget Vranjica Apartmani 5966

Seget Vranjica Od 120,60 € po danu

Apartmani 12695
Trogir Apartmani 12695

Trogir Od 160,20 € po danu

Apartmani 11554
Marina Apartmani 11554

Marina Od 48,60 € po danu

Apartmani 16999
Poljica Apartmani 16999

Poljica Od 145,80 € po danu

Apartmani 1160
Marina Apartmani 1160

Marina Od 72,90 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Trogir

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu