Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Vodice, Vodice

Traži:

Vodice

Vodice

Gradić Vodice smješten je blizu Šibenika i postaje sve popularnija turistička destinacija u Dalmaciji. Bilo da ste ljubitelj uređenih šljunčanih plaža ili uzbudljivog noćnog života, naći ćete ponešto za sebe u Vodicama. Prednost Vodica je i u tome što su blizu grada Šibenika i Nacionalnog parka Krka, stoga možete svoj boravak iskoristiti za jednodnevne izlete na ova mjesta.
Iz naše ponude izdvajamo smještaj u Vodicama s pogledom na more i apartmane u kojima su dozvoljeni kućni ljubimci.

Na prostoru današnjega grada Vodice prva naselja iznjedrilo je pretpovijesno doba. Arheološka nalazišta i ukrase tradicijskog graditeljstva Vodice su rasprostrle diljem panorame kojom dominira brdo Okit. Karakteristične kućice bunje i zidove gromače, građene slaganjem kamena bez vezivnih sredstava, primijetit ćete uz biciklističke staze i hodočasnički put do crkve Gospe od Karmela.
Ipak, Vodice je u turističku meku pretvorila raskoš glazbenih ritmova – od onih tradicionalnih preko zabavnih do posve ozbiljnih u kojima ćete uživati tijekom ljeta na festivalima, koncertima i klubovima.

Vodice na izvoru života

Izvorima pitke vode, koju su izvozile do kraja 19. stoljeća, Vodice duguju ime i burnu prošlost. Djelić njezine povijesti oživljavaju dva bunara na gradskom trgu, kao i Ćorićev toranj, ljetnikovac sagrađen 1646. godine. Gotička crkva Sv. Križa iz 1402. godine transformirana je u galeriju u kojoj ćete uživati u različitim manifestacijama i izložbama. Njezinu sakralnu funkciju Vodice su u 18. stoljeću dodijelile župnoj crkvi istog imena, ukrašenoj baroknom rozetom i desetljećima dorađivanim zvonikom.

Posljednjih 50 godina turističke tradicije pretvorile su Vodice u plesni podij. Prva asocijacija vezana uz Vodice stoga više nije voda, već vrući ritam koji ispunjava dane i noći. Njegovo žarište pronaći ćete tik izvan grada, u kultnom noćnom klubu Hacienda.

Vodice u plavoj rapsodiji

Vodice su okićene čak dvjema Plavim zastavama, međunarodnim priznanjem za zaštitu okoliša. Zastave se vijore nad ACI Marinom Vodice i nad 4 km dugom Plavom plažom koja vam pruža na izbor divlje stijene, betonirane platoe i podatan pijesak.

Morsko plavetnilo u dubinama skriva brojne olupine, podvodne zidove i špilje. Njihovu priču dočarat će vam Akvarij i muzej pomorske tradicije, gdje ćete osim maketa brodova i antiknog ronilačkog odijela upoznati i faunu vodičkog akvatorija.


Riviera Vodice - Vidi sve plaže

Vodice - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Vodice

Apartmani 11628
Vodice Apartmani 11628

Vodice Od 37,00 € po danu

Apartmani 4172
Vodice Apartmani 4172

Vodice Od 43,00 € po danu

Apartmani 16543
Vodice Apartmani 16543

Vodice Od 57,00 € po danu

Apartmani 5890
Vodice Apartmani 5890

Vodice Od 69,00 € po danu

Apartmani 5814
Vodice Apartmani 5814

Vodice Od 59,00 € po danu

Traži smještaj - Vodice
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4,6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews