Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Zadar, Sjeverna Dalmacija - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Zadar

Rivijera Zadar

Grad Zadar jedna je od najpoželjnijih destinacija u Europi i njegov značaj kao turistički grad s bogatom ponudom sadržaja raste iz godine u godinu. Smještaj u Zadru može se pronaći u samom centru grada, ali i u cijeloj zadarskoj rivijeri koja je dobro prometno povezana. Smještaj poput apartmana, soba, kuća za odmor i luksuznih hotela u ponudi su grada Zadra. Obitelji s djecom vrlo lako mogu rezervirati apartman s dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i uživati na plažama poput plaže Kolovare, Borik ili Uskok. Veliki broj apartmana u ponudi ima prekrasan pogled na modro more jadranske obale.

Rivijera Zadar
smjestila se na sjevernom dijelu Dalmacije. Stari gradići bogate kulturne baštine i nova apartmanska naselja, kao stvorena za odmor, nižu se ovim lijepim "komadom" obale Jadrana. Budući da je Zadar okružen s čak pet Nacionalnih parkova i dva Parka prirode, posjetitelji će biti zapanjeni jedinstvenim prizorima koje je stvorila priroda, a razočarani neće ostati ni "istraživači" kulturnog blaga.

Rivijera Zadar za njih će biti poseban doživljaj posjete li Vinjerac s ostacima prapovijesnog i antičkog nalazišta ili Ždrijac s najznačajnijim starohrvatskim grobljem s poganskim načinom ukapanja. Oduševit će ih i prošlost Nina, najstarije prijestolnice hrvatskih kraljeva te njihov povijesni posjed u Bibinjama.

Posjetitelji Rivijere Zadar u Privlaci će se upoznati s tradicionalnim "izluđivanjem riba" (ludar), sabunjarima koji vade pijesak i čuti legendu o bunaru Sokolaru nazvanom po junaku nesretne ljubavne priče. U Sukošanu će moći plivati čistim morem Zlatne luke do umjetno nasutog otočića na kojem su ostaci nekadašnjeg velebnog ladanjskog zdanja iz 15. st.

Zadar – 3000 godina povijesti bisera rivijere

Grad Zadar središte je rivijere, a šetnja starim dijelom grada, na poluotoku, mogla bi se nazvati šetnjom muzejom na otvorenom. Star 3000 godina, Zadar je pod svojim "krovom" okupio kulturnu baštinu različitih povijesnih razdoblja, od ostataka rimskog Foruma, preko simbola grada, romaničke crkve sv. Donata i zidina kojima je u 16. st. opasan grad, do najnovijih instalacija – Morskih orgulja i Pozdrava Suncu – koji stvaraju nevjerojatnu zvučnu i svjetlosnu kulisu na rivi.

Rivijera Zadar nadomak pet Nacionalnih parkova

Rivijerom Zadar razliježu se šljunčane i kamene plaže, neke od njih opremljene za turiste željne zabave, a neke u potpunosti netaknute koje čekaju ljubitelje osame i apsolutnog mira.

Zavidan geografski položaj Rivijere Zadar, nadomak Nacionalnih parkova i Parkova prirode, mami posjetitelje da vide barem jednog od njih – da prošetaju pored prekrasnih jezera Plitvica ili Krke, da prokrstare između 89 otočića i hridi Kornata ili da se upute k vrletima Velebita.


Riviera Zadar - Vidi sve plaže

Zadar - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Zadar

Apartmani 13850
Zadar Apartmani 13850

Zadar Od 50,00 € po danu

Kuća za odmor 13677
Ražanac Kuća za odmor 13677

Ražanac Od 57,00 € po danu

Apartmani 16188
Bibinje Apartmani 16188

Bibinje Od 86,00 € po danu

Apartmani 17553
Zadar Apartmani 17553

Zadar Od 50,00 € po danu

Apartmani 13838
Poljica Apartmani 13838

Poljica Od 105,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Zadar
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.5 / 140 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews