Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Zadar, Zadar

Traži:

Zadar

Zadar

Iako na plećima nosi 3000 godina dugu povijest, grad Zadar istovremeno oduševljava modernim instalacijama koje nagovještavaju da je daleko ispred svog vremena. Pozdrav Suncu i Morske orgulje, na kreativan način uklopljeni u prirodu, rivu su ponovno pretvorili u prostor okupljanja, a Zadar vratili na tron turističkih atrakcija.


I svoju glavnu ulicu Kalelargu, "stariju od samoga grada", Zadar je obojio modernim tonovima i pretvorio je u živu umjetničku formu u sklopu festivala ulične umjetnosti KalelargArt.

Zadar razgovara sa suncem i morem

Zadar je na rivi među kamene ploče smjestio i solarne koje predstavljaju planete Sunčevog sustava. Ova kreacija, Pozdrav Suncu, u sumrak postaje gospodar svjetlosne igre isijavajući prikupljenu sunčevu energiju kroz spektar boja i intenziteta. U neposrednoj blizini Zadar krije još jednog glasnogovornika prirode. Poslušajte neponovljivu simfoniju koju za vas skladaju more i vjetar uvlačeći se u cijevi Morskih orgulja.

Zadar – običaji i okusi očuvani kroz povijest

Iz povijesne slikovnice izranja Rimski forum iz 1. stoljeća na čijim je ostacima u 8. stoljeću podignuta crkva Sv. Donata. Zahvaljujući svom neobičnom cilindričnom obliku postala je prepoznatljiv simbol grada, a zbog izvanrednih akustičnih karakteristika domaćin tradicionalnih Glazbenih večeri.
Zadarska katedrala Sv. Stošije, ukrašena romaničkim slijepim arkadma i dvjema gotičkim rozetama , monumentalnošću i veličinom ističe se među crkvama u Dalmaciji.

Trgovi i palače koje Zadar otkriva na svakom uglu nisu samo podsjetnici na burnu povijest. Arsenal, spomenik nulte kategorije, sagrađen u 16. stoljeću, za vrijeme Mlečana, oživljen je u novije vrijeme kao gradski trg u zatvorenom, gdje imate prilike pogledati izložbe i uživati u koncertima.

S jedne na drugu stranu zadarske luke rado će vas povesti "barkajoli" u brodićima na vesla, prema višestoljetnoj tradiciji zahvaljujući kojoj su postali zaštitni znak grada.

Gorko slatki liker Maraschino u ručno opletenoj boci, spravljen prema originalnom receptu iz 16. stoljeća, idealna je uspomena na grad Zadar.Zadar - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Zadar

Apartmani 13850
Zadar Apartmani 13850

Zadar Od 50,00 € po danu

Apartmani 17538
Zadar Apartmani 17538

Zadar Od 63,90 € po danu

Apartmani 17553
Zadar Apartmani 17553

Zadar Od 40,00 € po danu

Apartmani 13534
Zadar Apartmani 13534

Zadar Od 51,75 € po danu

Apartmani 5773
Zadar Apartmani 5773

Zadar Od 57,60 € po danu

Traži smještaj - Zadar
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 136 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews