Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Govorimo hrvatski
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Marčana, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Marčana

Rivijera Marčana

S ostacima iz prapovijesti, crkvicama iz srednjega vijeka, ornamentima baroka i autentičnom istarskom arhitekturom Rivijera Marčana stvorila je savršeno ozračje za miran obiteljski odmor u ruralnom ambijentu. Nepomućenim spokojem mjesta rivijere vlada bogatstvo prirode – zeleni brežuljci i plave uvale u koje ćete se, zbog ponegdje strmog i nepristupačnog terena, najlakše skriti - barkom.

Rivijera Marčana – nasljednik povijesnog šarenila

Središte rivijere mjesto Marčana predstavlja povijesna bogatstva trobrodnom crkvom sv. Petra i Pavla iz 15. st. koja "vlada" središtem mjesta te srednjovjekovnom crkvom Antuna Padovanskog. Rakalj, poznat već od 12. st., upoznat će vas s tradicionalnom istarskom lončarijom te s etnografskom zbirkom starih istarskih predmeta. U tlocrtu staroga kaštela Rakalj prepoznat ćete ruševine utvrde, kule obrambenih zidova i stražarnicu. Hodočasnici Rivijeru Marčana posjećuju u Hreljićima, najmanjem marijanskom svetištu u Hrvatskoj, slaveći Gospu od Zdravlja.

No, najstariji grad rivijere je Nezakcij. Prijestolnica Histra predstavit će vam arhitekturu uredno sačuvanim tlocrtima, a urne i predmete položene u grobove iz vremena prije rimskog osvajanja pogledajte u Arheološkom muzeju u Puli. Gradina oblikovana u brončano doba zadivit će vas povijesnim, antičkim i kasnoantičkim ostacima, kao sličan efekt proizvest će i brojni istarskih kažuni. Te autohtone poljske kućice rađene istom tehnikom kao i suhozidi, bez ikakvog vezivnog materijala, služile su Istranima kao zaklon od lošega vremena i za odlaganje alata. Njih ćete, šećući istarskim cestama vina i maslina, viđati po istarskim poljima.

Prirodne ljepote Rivijere Marčana za savršenu zabavu

Kavran, idilično seoce će vam pružiti prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev, od Učke na sjeveru do rta Kamenjak na jugu. Manjadvorci će vas razmaziti autentičnom istarskom atmosferom, dok u Prodolu možete uživati u dugim šetnjama poljima i hrastovim šumama. Ljepotom vas možda iznenadi i obližnji kamenolom, mjesto u kojem su brojni umjetnici pronalazili, osim materijala, i inspiraciju za svoja djela.

U neposrednoj blizini Marčane nalazi se konjički centar, a uživati možete i na 300-metarskoj plaži te brojnim sportskim terenima u Dugoj Uvali u kojoj se razvija i zdravstveni turizam. Podzemlje rivijere Marčana možete proučiti u Ljubićevoj pećini, koja je bila naseljena čak 2000 godina pr. Kr., jami Golubinki ili Perešinovoj pećini.

Kopneni i morski užici u idiličnim istarskim selima

Uvala Budava zbog zabranjenog pristupa u prošlosti sačuvala je sve prirodne ljepote. Krnički porat, poznat i kao Luka Krnica obalni je produžetak Krnice duboko uvučen u kopno. Zanimljiva obala i podmorje idealni su za ronjenje što Krnicu čini prikladnom početnom destinacijom za ronilačke ture po okolnom akvatoriju. U Krnici se, tvrde, pripremaju najbolje škampe na Jadranu. Ne propustite kušati i gutljaj-dva istarske supe, crnog vina s prženim kruhom uz dodatak šećera, maslinovog ulja i papra, koji će vam poslužiti u tradicionalnom istarskom vrču za vino, bukaleti.


Riviera Marčana - Vidi sve plaže

Smještaj Rivijera Marčana

Apartmani 7445
Manjadvorci Apartmani 7445

Manjadvorci Od 39,60 € po danu

Apartmani 7358
Krnica Apartmani 7358

Krnica Od 36,55 € po danu

Apartmani 14109
Kavran Apartmani 14109

Kavran Od 45,00 € po danu

Apartmani 7357
Krnica Apartmani 7357

Krnica Od 49,30 € po danu

Kuća za odmor 3028
Belavići Kuća za odmor 3028

Belavići Od 385,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Marčana
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu