Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Govorimo hrvatski
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Poreč, Poreč

Traži:

Poreč

Poreč

Najposjećenija ljetna destinacija u Hrvatskoj – grad Poreč, na turističkim se rutama našao već 1844. godine. Omiljeno odredište davnih kraljevskih obitelji sada svake godine privlači sve više turista koji nestrpljivo hrle u hrvatski "grad turizma". Očekuje ih šarolika prošlost koju Poreč skriva na izvornim rimskim ulicama te u UNESCO-ovoj Eufrazijevoj bazilici. Grad Poreč ih zabavlja i zvucima Mediterana te ludom morskom avanturom u kojoj se i sami mogu okušati.

Poreč – grad pozlaćen mozaicima prošlosti

U otvorenoj "galeriji" povijesne jezgre grada Poreč ponosno pokazuje UNESCO-om zaštićenu Eufrazijevu baziliku iz 6. st. Sagrađena u doba biskupa Eufrazija, kojem duguje svoje ime, bazilika je najznačajniji ukras grada koji oduševljava posjetitelje zlatnim sjajem svojih impresivnih mozaika.

Šetnja popločanim kamenim ulicama koje, kao i prije 2000 godina još uvijek nose rimske nazive, vodi do nekadašnjeg foruma Marafor gdje Poreč sada čuva ostatke rimskih hramova. "Galerija" povijesnih spomenika grada nastavlja se s tri kule, podsjetnicima na srednjovjekovne utvrđene zidine koje su od 12. do 19. st. okruživale grad Poreč.

Posjetitelje će šarmirati i plemićke kuće u stilu romanizma, gotike te baroka, na koje će naići dok upoznaju ljepote grada. U jednoj od najljepših palača smjestio se i najstariji muzej u Istri – Zavičajni muzej Poreštine, koji od 1884. godine brižno čuva zbirke porečke kulture i povijesti.

Ljetni Poreč u moru folklornih melodija

Poreč ljeti okuplja brojne izvođače s cijelog Mediterana koji u sklopu međunarodnog folklornog festivala Zlatna sopela prezentiraju šareni spoj kulturnog naslijeđa sredozemnih zemalja s tri kontinenta.

Eufrazijeva bazilika u ljetnim je noćima pozlaćena pozornica koncertima ozbiljne glazbe, čiji se zvuci razliježu ulicama grada. No, oni nisu jedini, ulice ispunjavaju i odjeci festivala uličnog teatra Street art festival, a stari gosti su i tradicionalne klape.

Poreč je i grad sporta. Osim raznovrsnih sportskih turnira, posjetitelje će možda najviše privući poznati Porečki delfin – plivački maraton u kojem se mogu okušati baš svi.


Riviera Poreč - Vidi sve plaže

Poreč - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Poreč

Apartmani 13927
Poreč Apartmani 13927

Poreč Od 50,40 € po danu

Apartmani 2216
Poreč Apartmani 2216

Poreč Od 54,00 € po danu

Apartmani 6983
Poreč Apartmani 6983

Poreč Od 51,30 € po danu

Apartmani 7154
Poreč Apartmani 7154

Poreč Od 38,70 € po danu

Apartmani 2285
Poreč Apartmani 2285

Poreč Od 34,40 € po danu

Traži smještaj - Poreč
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu