Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Pula, Pula

Traži:

Pula

Pula

Mitska Pula grad je bjegunaca, Kolhiđana koji su neuspješno pokušavali vratiti oteto im runo zlatnog ovna. Mit o Argonautima koji će vam Pula ispričati nije jedini svjedok njezine duge povijesti. U obližnjoj špilji Šandalja pronađeni su ostaci praljudi, najstariji u Europi.
Od utvrde Histra izgrađene u 5. st. pr. Kr. na brežuljku Kaštel ostali su tek tragovi, no Pula ponovno cvjeta u doba Rimskog carstva. Rimljani, Mlečani i Austro-Ugari izmjenjuju se kao njeni vladari na povijesnoj pozornici, ostavljajući jedinstveni pečat na arhitekturi najvećeg grada istarskog poluotoka.

Pula na povijesnoj pozornici sedam brežuljaka

Pula se smjestila na obalama Pulskog zaljeva, povrh sedam brežuljaka po uzoru na drevni Rim. Rimska Pula najpoznatija je po amfiteatru Areni, izgrađenom u 1. st., koji oživljava prizore života starih Rimljana u sklopu Dana antike Pula Superiorvm. S gradskih zidina dočekat će vas još starija Herkulova vrata, bogato ukrašen Slavoluk Sergijevaca te Dvojna vrata.
Pula je na glavnom gradskom trgu, Forumu, izložila impozantne kamene i brončane skulpture u, gotovo u potpunosti očuvanom, Augustovom hramu. Na rimskim ostacima u 10. stoljeću započinje gradnja Gradske vijećnice, čija je ljepota kroz stoljeća nadograđivana elementima različitih stilova.
Mlečani su na vrhu glavnog brežuljka, Kaštela, u 17. st. podigli baroknu utvrdu. U njoj ćete otkriti iznimnu kulturnu baštinu zbirki Povijesnog muzeja Istre.

Pula – poslastica za svačiji ukus

Strastvene bicikliste u Pulu će dovesti "Jantarna staza" – biciklistička ruta EuroVelo 9, a filmofile će oduševiti filmske noći pod zvijezdama u okrilju Arene. Pula Film Festival prikazuje najnovije domaće i birane svjetske filmove, zbog čega ga mnogi kite atributima kao što su "najbolji" i "najspektakularniji".
Iz vremena Austro-Ugarske, čija je glavna luka bila upravo Pula, ostali su Mornarička crkva i groblje. Šetnju obnovljenim grobljem, koje je danas predivan park, možete nastaviti u uvali Valkana i provjeriti zašto je to omiljeno šetalište Puljana.
Pula je raj za tragače za skrivenim blagom. Stijenama kojima danas caruju kupači nekoć su kročili dinosauri, čemu svjedoče pronađeni okamenjeni otisci. Pula skriva i najveće svjetsko nalazište amfora. Zaronite li ispod površine mora potopljeni brodovi ispričat će vam svoju tragičnu priču.Pula - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Pula

Apartmani 16053
Pula Apartmani 16053

Pula Od 31,50 € po danu

Apartmani 13049
Pula Apartmani 13049

Pula Od 92,70 € po danu

Apartmani 13031
Pula Apartmani 13031

Pula Od 48,00 € po danu

Apartmani 13162
Pula Apartmani 13162

Pula Od 57,00 € po danu

Apartmani 16333
Pula Apartmani 16333

Pula Od 77,40 € po danu

Traži smještaj - Pula
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori
4.6 / 128 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews