Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Pula, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Pula

Rivijera Pula

Rivijera Pula jedna je od popularnijih top destinacija za goste iz cijelog svijeta. U skladu sa svojom popularnošću, Pula nudi širok izbor apartmana i soba. Ljubitelji mora i sunca mogu se kupati u mjestima Banjole i Pješčanoj Uvali, a ukoliko dovedete svog kućnog ljubimca na odmor, možete se u večernjim satima kupati na Galebovim stijenama u Štinjanskoj vali. U našoj ponudi privatnog smještaja u rivijeri Puli, pogledajte izbor smještaja u kojem su kućni ljubimci dobrodošli, ali i klimatizirane apartmane u koje se možete sakriti od ljetnih vrućina.

Rivijera Pula
zauzela je komadić jugozapadne obale Istre. Ronilačke oaze i ulomci prapovijesti u malim mjestima rivijere, egzotični safari na Brijunima te grad Pula s iznimnom spomeničkom baštinom, samo su uvod u atrakcije ovog nezaobilaznog dijela istarskog poluotoka.

Rim ili Beč? Ili ipak jedinstveni grad Pula

Grad Pula najpoznatiji je po Areni, rimskom amfiteatru izgrađenom u 1. st. Jedan od najbolje očuvanih amfiteatara na svijetu, prostor nekadašnjih okrutnih borbi gladijatora, danas pod vedrim ljetnim nebom prikazuje filmove na Pula Film Festivalu i rustikalna je pozornica koncertima svjetskih glazbenih zvijezda.

Pula, osnovana prije 3000 godina, "odvest" će vas u antički Rim. Glavni gradski trg Forum pokazat će kako je nekad živjela Pula, sa svojim hramovima i Zlatnim vratima, slavolukom podignutim u čast rimske obitelji Sergijevaca.

U nekim svojim četvrtima Pula će vas "odvesti" i u Beč. Kao glavna luka austro-ugarske mornarice, Pula je u 19. st. urešena vilama u stilu bečke secesije, od kojih možda najzanimljiviju, "filmsku" priču pripovijeda nekoć elitna vila Casa Trapp.

Rivijera Pula – prapovijest skrivena u pitomim mjestašcima

Banjole, Štinjan i Pješčana Uvala mala su mjesta Rivijere Pula koja svojom spokojnom atmosferom uljuljkuju gosta u apsolutni mir i relaksaciju.

Brežuljkasto zaleđe ovih gradića čuva komadiće prošlosti Rivijere Pula i gradi mozaik za sliku povijesnih događanja na ovom području. Na brežuljku Bumbištu mogu se vidjeti tumulusi – grobna mjesta prapovijesnih stanovnika – a na Vintijanu je vjerojatno najveća ilirska gradina Rivijere Pula, ali i cijelog istarskog poluotoka.

Ronilački raj i bogata ribarska trpeza deviza je mjesta Banjole, a Pješčana Uvala dat će svoj obol gastronomskom prestižu Rivijere Pula s dva restorana koja svi kulinarski vodiči uvrštavaju među najbolje u Hrvatskoj.

Rivijera Pula ispod i iznad razine mora

Rivijera Pula je među ljubiteljima podvodnih užitaka poznata kao idealno odredište za upoznavanje šarenih grebena i fascinantnih morskih prolaza. Najpoznatije ronilačke mete su u podmorju Pješčane Uvale te otoka Fraškerića i Verude.

Iznad morske razine Rivijera Pula fascinirat će Šijanskom šumom, zelenom oazom samo 2 km udaljenom od središta Pule.

Nacionalni park Brijuni točka je na i odmoru na Rivijeri Pula. 14 otoka i otočića pokazat će vam zašto su Brijuni ljetna predsjednička rezidencija, oduševiti safari-parkom, podmorjem s gotovo svim morskim vrstama Jadrana i Šetalištem dinosaura gdje postoje tragovi obitavanja ove fascinantne izumrle životinjske vrste.


Riviera Pula - Vidi sve plaže

Pula - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Pula

Apartmani 14564
Pješčana Uvala Apartmani 14564

Pješčana Uvala Od 29,00 € po danu

Apartmani 16053
Pula Apartmani 16053

Pula Od 35,00 € po danu

Apartmani 13162
Pula Apartmani 13162

Pula Od 57,00 € po danu

Apartmani 13776
Štinjan Apartmani 13776

Štinjan Od 57,00 € po danu

Apartmani 13049
Pula Apartmani 13049

Pula Od 103,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Pula
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews