Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Rovinj, Rovinj

Traži:

Rovinj

Rovinj

Stožasti otočić prekriven crvenim krovovima Rovinj je okrunio velebnom crkvom i povezao ga s kopnom. S poznatoga zvonika Crkve sv. Eufemije i visoravni oko nje pruža vam se smirujući pogled na čitav Rovinj i zelene otoke njegovog arhipelaga.

U otmjeni prostor Staroga grada Rovinj vas propušta na trima gradskim vratima, dok će vam najljepšu dobrodošlicu poželjeti ornamentirani luk višestoljetnih Balbijevih vrata.

Okupan zvucima klasične, barokne i jazz glazbe, Rovinj će vas opustiti na raznolikim plažama skrivenih borovim šumama i slojevima povijesti na ulicama i okolici.

Rovinj – umjetnost prošlosti u modernoj sadašnjosti

Uske uličice otkrit će vam više od 15 stoljeća star Rovinj stiliziran u renesansu, gotiku, neoklasicizam, a barokna palača Zavičajnog muzeja bogatstvo pomorske tradicije te ljepote djela starih slikara. Male galerije u ulici Grisija, živopisnom primjeru tipične rovinjske ulice, ponukat će vas da Rovinj ponesete sa sobom kao viziju uobličenu u umjetnost.

U interaktivnom eko-muzeju Rovinj će vas zavesti unikatnom ribarskom brodicom ravnoga dna i šarenih jedara – batanom. Ribarski zanat olakšava, a posjet muzeju uljepšava bitinada, pjesma rovinjskih ribara koji svojim glasovima imitiraju zvukove glazbenih instrumenata.

Rovinj u vatrometu zabave

Nakon dana ispunjenog plažama, ljepotama podmorja, bujnom vegetacijom ispresijecanom biciklističkim stazama i istraživačkim pustolovinama u rovinjskom zaleđu, u večernjim šetnjama obalom uživati ćete uz melodije klasičnih i jazz skladbi. Na ples na glavnom gradskom trgu Rovinj će vas namamti veselim ritmovima već tradicionalnog međunarodnog festivala salse.

Veličanstveni vatromet "Rovinjske noći" iznad čudesno lijepe arhitekture grada potruditi će se da kombinacija odmora i zabave u rajskoj prirodi Rovinja postane nezaboravno ljetovanje.Rovinj - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rovinj

Apartmani 16498
Rovinj Apartmani 16498

Rovinj Od 71,10 € po danu

Apartmani 2226
Rovinj Apartmani 2226

Rovinj Od 43,00 € po danu

Apartmani 3393
Rovinj Apartmani 3393

Rovinj Od 103,00 € po danu

Sobe 2245
Rovinj Sobe 2245

Rovinj Od 61,00 € po danu

Apartmani 3373
Rovinj Apartmani 3373

Rovinj Od 64,00 € po danu

Traži smještaj - Rovinj
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 137 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews