Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Rovinj, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Rovinj

Rivijera Rovinj

Rivijera Rovinj oduševljava pitomim mjestima na obali, brežuljkastim zaleđem, utvrđenim gradovima, arhipelagom... No, Rivijeru Rovinj najbolje ćete zapamtiti po savršenoj atmosferi za odmor.

Grad Rovinj "natiskao" se na brežuljkastom poluotoku pa njegova panorama djeluje kao stožac lijepih mediteranskih kućica. Labirintom uličica stiže se do Crkve svete Eufemije odakle puca pogled na zadivljujući arhipelag.

Rovinj će posjetitelja zavesti pričom o potopljenom poluotoku, očarati muzejom posvećenim drevnom brodu batani, upoznati s bogatstvom podmorja u Akvariju te oduševiti plažama koje se, osim najlakšim pristupom automobilom, može istražiti i ugodnom šetnjom.

Bale, gradić Rivijere Rovinj, predstavit će svoje rimsko i srednjovjekovno lice. Lutanje po okolnim obroncima brda odvest će posjetitelja poljima i šumama, uz drevne crkve i rimske vile, sve do mjesta na pola puta između ekvatora i Sjevernog pola, točno na 45. paralelu.

Čarobni arhipelag i "valovito" zaleđe Rivijere Rovinj

Arhipelag Rivijere Rovinj sastavljen je od 19 otočića i hridi. Otok magaraca bio je, prema legendi, dom bolesnim magarcima u posljednjim danima njihova života, a Sv. Ivan na pučini i danas svjetionikom "pomaže" pomorcima, ali i turistima željnima robinzonskog odmora.

"Valovito" zaleđe Rivijere Rovinj otkrit će drevne brdske gradiće. Dobro očuvana prapovijesna gradina Monkodonja i srednjovjekovni Dvigrad vjerno će dočarati vrijeme kada je život bujao njihovim ulicama. Mrgani će ispričati legendu o kapetanu Morganu koji je u okolici zakopao blago za kojim se još uvijek traga.

Školjke i ribe, ptice i močvare Rivijere Rovinj

Limski kanal na Rivijeri Rovinj nekoć je odjeljivao dvije Rimske provincije, a danas ujedinjuje posjetitelje istarskog "fjorda". Free climbere privlači visokim liticama, avanturiste pričom o mračnim silama u Romualdovoj spilji, a gastronomske hedoniste nadaleko poznatim uzgajalištem riba i školjkaša.

Rivijera Rovinj posjetitelju će pokazati 200 vrsta ptica u močvarnom polju Palud, koje se ovisno o količini kiše "širi" i "skuplja", te demonstrirati povijesni razvoj Zemljine kore u geološkom parku Fantazija.

Rivijera Rovinj - Tour de... ples i umjetnost na ulicama

Rivijera Rovinj voli živjeti na ulicama i trgovima svojih gradova. "Tour po žminjštine" biciklistička je utrka koja označava početak trodnevne fešte – Žminjske Bartulje. Rovinj svoju ulicu Grisiju ljeti pretvara u mjesto najveće ulične izložbe, od vrha do dna prošarano umjetničkim djelima. U "kalendaru zabave" Rivijere Rovinj posebno treba istaknuti Festival plesa i neverbalnog kazališta koji srednjovjekovni Svetvinčenat pokreće u ritmovima suvremenog plesa i teatra.


Riviera Rovinj - Vidi sve plaže

Rovinj - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Rovinj

Apartmani 16498
Rovinj Apartmani 16498

Rovinj Od 64,00 € po danu

Apartmani 2226
Rovinj Apartmani 2226

Rovinj Od 43,00 € po danu

Apartmani 9701
Rovinj Apartmani 9701

Rovinj Od 46,00 € po danu

Apartmani 16580
Rovinjsko Selo Apartmani 16580

Rovinjsko Selo Od 57,00 € po danu

Sobe 2245
Rovinj Sobe 2245

Rovinj Od 61,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Rovinj
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews