noscript
Kontakt telefon
Hrvatska
+385 21 456-456
Radno vrijeme
Pon - Ned
08:00h - 22:00h

Mali Lošinj, Otok Lošinj

Traži:

Mali Lošinj

Mali Lošinj je najveći grad jadranskih otoka i pravi biser turizma Hrvatske. Posjetiteljima koji mu godinama hrle Mali Lošinj pokazat će dotjerane ulice i trgove, uređene plaže, čisto more i mnoštvo sadržaja, za što je i nagrađen Srebrnim cvijetom Europe.

Specifična mikroklima Mali Lošinj je u 19. st. učinila omiljenim lječilištem, a blagotvoran učinak za duh i tijelo imat će i čarobna priroda koja stvara dojam da ste na mjestu istrgnutom iz gužve svakodnevice.

Mali Lošinj i veliki grčki atleta

Uz blagodati ljepota prirode, kulturna baština koju će predstaviti Mali Lošinj bit će pravi praznik za oči. Lijep spoj sakralnih objekata, tradicionalne primorske gradnje i arhitekture tipične za mediteranske luke grade idilu ovog otočkog mjesta, a poseban pečat daju mu i 100-tinjak godina stare vile i ljetnikovci.

Najzanimljiviji kulturni spomenik je antički brončani kip Apoksiomen. Mali Lošinj stoljećima ga je čuvao u svom podmorju, a odnedavno, nakon pronalaska i restauracije, u muzeju je izložena atraktivna statua starogrčkog atlete.

Mali Lošinj na svakom koraku evocira svoju slavnu brodograditeljsku i moreplovačku povijest kojoj kao svjedoci stoje stara gradska luka, brodogradilište i zavjetna crkvica Annunziata u uvali Čikat, čiji su zidovi ukrašeni slikama jedrenjaka.

Mali Lošinj – zvjezdani provod uz okuse mora

Mali Lošinj svoje će goste povesti među zvijezde posjete li zgradu nekadašnje zvjezdarnice ili manifestaciju „Noć pod zvijezdama“, u spomen na astronoma Lea Brennera, tijekom koje će moći uživati u čaroliji istraživanja svemira.

Tijekom Ribarskih igara i Folklornog đira duh pučkih fešti i prohujalih vremena ispunit će ulice grada, a posjetitelji mogu kušati domaće specijalitete s "dodatnim faktorom" - lošinjskim raznovrsnim biljem. Zabavu i ukusne zalogaje obavezno treba zaliti vrhunskom domaćom kapljicom – vinom Trojišćina.Mali Lošinj, Lošinj - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Mali Lošinj

Kuća za odmor 8014
Mali Lošinj Objekt br.8014

Mali Lošinj Od 76,00 € po danu

Apartmani 12342
Mali Lošinj Objekt br.12342

Mali Lošinj Od 54,90 € po danu

Apartmani 14166
Mali Lošinj Objekt br.14166

Mali Lošinj Od 54,00 € po danu

Apartmani 15050
Mali Lošinj Objekt br.15050

Mali Lošinj Od 28,80 € po danu

Sobe 14779
Mali Lošinj Objekt br.14779

Mali Lošinj Od 33,00 € po danu

Traži smještaj - Mali Lošinj

Mali Lošinj

Otok Lošinj

Pozicija mjesta na karti
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori