Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Karlobag, Kvarner - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Karlobag

Karlobag

Malo mjesto smješteno podno Velebita pravi je spoj Mediterana i kontinenta, kristalnog mora i najvećeg planinskog masiva u Hrvatskoj do kojeg ima tek nekoliko minuta vožnje.
Karlobag je definicija destinacije u kojoj možete iskusiti potpuni mir. Razlog? Mjesto se nalazi na izoliranoj poziciji, a kako bi došli do prvih većih gradova potrebno je proći oko 50 km Jadranske magistrale. Naime najbliže mjesto je Starigrad, udaljen 48 km, a slijede Senj (64 km), Zadar (93,5 km) i Rijeka (128 km). To čini Karlobag idealnim za one koji žele napustiti gradske gužve i napuniti baterije na odmoru.

Što raditi u Karlobagu?

Ako vam je uz punjenje baterija na odmoru potrebna i određena aktivnost da suzbije rutinu, svratite do obližnje crkve sa samostanom sv. Josipa koja je sagrađena u 18. st. Samostan posjeduje knjižnicu s teološkom literaturom iz 16., 17. i 18. stoljeća. Ako šetate Karlobagom primijetit ćete veći broj bunara rađenih u kamenu. Ti bunari (popularno znani kao „Šterne) su prije postojanja vodovodne mreže bili jedini izvor pitke vode na ovom području.
Zanimljivo je da su Šterne bile i mjesto okupljanja i druženja lokalnog stanovništva kroz povijest. Danas se smatraju kulturnom baštinom. Nakon razgledavanja opustiti se možete na poznatoj pješčanoj plaži Tatinja koja se smjestila u uvali na sjevernom ulazu u Karlobag.

Okolna mjesta u okolici Karlobaga koja trebate posjetiti:

  • Cesarica
  • Ribarica
  • Lukovo Šugarje
  • Barićeva Draga


Smještaj Rivijera Karlobag

Apartmani 15583
Barić Draga Apartmani 15583

Barić Draga Od 110,00 € po danu

Apartmani 14032
Ribarica Apartmani 14032

Ribarica Od 45,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Karlobag
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori
4.6 / 133 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews