Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Senj, Kvarner - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Senj

Rivijera Senj

Opasana obroncima planina i gora, Rivijera Senj priljubila uz more dužinom od 70-ak kilometara. Povijest i hrabrost njezinih stanovnika opjevana je u djelima poznatih i nepoznatih autora. Senj se može pohvaliti i nekim od najstarijih tiskanih knjiga na svijetu, a endemski spoj gorostasnog Velebita, modrog Jadrana i gostoljubivih domaćina natjerat će vas da ispripovijedate svoju verziju priče o Rivijeri Senj.

Rivijera Senj: neumorna višestoljetna ljepotica

Poznatiji od svoje zimske inačice, tradicionalni međunarodni ljetni karneval svojim šarenilom i veseljem godinama se tvrdoglavo odupire naletima senjske bure, izrazito snažnog i hladnog vjetra,
simbola Rivijere Senj.
Tvrđava Nehaj, neosvojiva vojna utvrda iz 16. stoljeća na brdu iznad grada Senja, kulisa je glazbenim i kulturnim večerima te manifestaciji Uskočki dani kojom se, kroz viteške turnire, odjeću, glazbu i običaje, reinkarnira vrijeme junačkih obrana od Mletaka i Turaka. Ostaci povijesnih razdoblja, počevši od crkvice sv. Marije iz 18. stoljeća na ulazu Senj, nastavljajući kroz vijugave uske uličice stare gradske jezgre, do nadograđivane katedrale Marijina Uznesenja iz 12. stoljeća, preduvjet su urbanoj pustolovini kroz povijest i umjetnost Rivijere Senj.
Gastronomska ponuda Rivijere Senj mediteranske i planinske delicije poslužuje na istom pladnju, dok posebnu notu ukusnim obrocima daje festival klapa, dalmatinskih vokalnih zborova narodne pjesme.

Rivijera Senj uveseljava raznolikošću

Dok plemićka palača u gotičko-renesansnom stilu, danas muzej u centru grada i Rivijere Senj, budi avanturistički duh istraživača starina raznolikošću sačuvanih zbirki, oaze spokoja sv. Juraj, Stinica i Klada, tipična ribarska mjestašca, kriju mnoštvo uvala i draga za miran odmor.
Iz podnožja neosvojive utvrde Nehaj, simbola slobode Rivijere Senj, izgrađene od ostataka razrušenih kuća i samostana, grad Senj pruža se na dlanu. Vidikovac otvara pogled na sve četiri strane svijeta - na otoke Cres, Krk, Goli, Prvić, Rab te na planine Učku i Velebit - pozivajući na istraživačke izlete u okolicu.

Susjedstvo Rivijere Senj

Želite li se maknuti iz gradske vreve, trajektna pristaništa Prizna i Jablanac odvest će vas na susjedne otoke Pag i Rab. U blizini je i Zavrtnica - skoro kilometar dug zaljev fjordovski visokih sivih stijena, modroplavog mora i niskog raslinja. Park prirode Velebit u srcu skriva istoimeni nacionalni park i prašumu Štirovaču, do kojih će avanturiste dovesti brojne staze i stazice.
Opuštanje uz 10-kilometarsku šetnicu dobiva novu dimenziju ako na umu imate da su je stanovnici Lukova i Starigrada sami izgradili, čuvajući kulturno-povijesno blago: vještinu gradnje suhozida - zidanja kamen po kamen bez ikakvog vezivnog materijala.


Riviera Senj - Vidi sve plaže

Smještaj Rivijera Senj

Apartmani 11520
Senj Apartmani 11520

Senj Od 67,00 € po danu

Apartmani 5562
Senj Apartmani 5562

Senj Od 51,00 € po danu

Apartmani 16008
Senj Apartmani 16008

Senj Od 49,00 € po danu

Apartmani 16753
Senj Apartmani 16753

Senj Od 51,00 € po danu

Apartmani 12659
Sveti Juraj Apartmani 12659

Sveti Juraj Od 58,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Senj
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.5 / 140 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews