Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Senj, Kvarner - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Senj

Rivijera Senj

Opasana obroncima planina i gora, Rivijera Senj priljubila uz more dužinom od 70-ak kilometara. Povijest i hrabrost njezinih stanovnika opjevana je u djelima poznatih i nepoznatih autora. Senj se može pohvaliti i nekim od najstarijih tiskanih knjiga na svijetu, a endemski spoj gorostasnog Velebita, modrog Jadrana i gostoljubivih domaćina natjerat će vas da ispripovijedate svoju verziju priče o Rivijeri Senj.

Rivijera Senj: neumorna višestoljetna ljepotica

Poznatiji od svoje zimske inačice, tradicionalni međunarodni ljetni karneval svojim šarenilom i veseljem godinama se tvrdoglavo odupire naletima senjske bure, izrazito snažnog i hladnog vjetra,
simbola Rivijere Senj.
Tvrđava Nehaj, neosvojiva vojna utvrda iz 16. stoljeća na brdu iznad grada Senja, kulisa je glazbenim i kulturnim večerima te manifestaciji Uskočki dani kojom se, kroz viteške turnire, odjeću, glazbu i običaje, reinkarnira vrijeme junačkih obrana od Mletaka i Turaka. Ostaci povijesnih razdoblja, počevši od crkvice sv. Marije iz 18. stoljeća na ulazu Senj, nastavljajući kroz vijugave uske uličice stare gradske jezgre, do nadograđivane katedrale Marijina Uznesenja iz 12. stoljeća, preduvjet su urbanoj pustolovini kroz povijest i umjetnost Rivijere Senj.
Gastronomska ponuda Rivijere Senj mediteranske i planinske delicije poslužuje na istom pladnju, dok posebnu notu ukusnim obrocima daje festival klapa, dalmatinskih vokalnih zborova narodne pjesme.

Rivijera Senj uveseljava raznolikošću

Dok plemićka palača u gotičko-renesansnom stilu, danas muzej u centru grada i Rivijere Senj, budi avanturistički duh istraživača starina raznolikošću sačuvanih zbirki, oaze spokoja sv. Juraj, Stinica i Klada, tipična ribarska mjestašca, kriju mnoštvo uvala i draga za miran odmor.
Iz podnožja neosvojive utvrde Nehaj, simbola slobode Rivijere Senj, izgrađene od ostataka razrušenih kuća i samostana, grad Senj pruža se na dlanu. Vidikovac otvara pogled na sve četiri strane svijeta - na otoke Cres, Krk, Goli, Prvić, Rab te na planine Učku i Velebit - pozivajući na istraživačke izlete u okolicu.

Susjedstvo Rivijere Senj

Želite li se maknuti iz gradske vreve, trajektna pristaništa Prizna i Jablanac odvest će vas na susjedne otoke Pag i Rab. U blizini je i Zavrtnica - skoro kilometar dug zaljev fjordovski visokih sivih stijena, modroplavog mora i niskog raslinja. Park prirode Velebit u srcu skriva istoimeni nacionalni park i prašumu Štirovaču, do kojih će avanturiste dovesti brojne staze i stazice.
Opuštanje uz 10-kilometarsku šetnicu dobiva novu dimenziju ako na umu imate da su je stanovnici Lukova i Starigrada sami izgradili, čuvajući kulturno-povijesno blago: vještinu gradnje suhozida - zidanja kamen po kamen bez ikakvog vezivnog materijala.


Riviera Senj - Vidi sve plaže

Smještaj Rivijera Senj

Apartmani 11520
Senj Apartmani 11520

Senj Od 67,00 € po danu

Apartmani 2399
Sveti Juraj Apartmani 2399

Sveti Juraj Od 100,00 € po danu

Apartmani 18190
Sveti Juraj Apartmani 18190

Sveti Juraj Od 47,00 € po danu

Apartmani 16364
Senj Apartmani 16364

Senj Od 64,00 € po danu

Apartmani 5572
Senj Apartmani 5572

Senj Od 74,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Senj
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu