Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Sali, Otok Dugi otok

Traži:

Sali

Sali

Najveće naselje na Dugom otoku - Sali - u jednom od svoja dva zaljeva rasprostrlo je plaže i stvorilo prigodan hlad za ljetno uživanje. Drugi zaljev Sali je pretvorio u lučicu za doček nautičara s njihovih pustolovina od kojih najuzbudljivija bez sumnje uključuje posjet obližnjem Nacionalnom parku Kornati.

Otočko ljeto začinjeno je narodnom pjesmom i tradicionalnim jelima, a tisućljetni ribarski običaji iznjedrili su, zahvaljujući duhovitim mještanima, i neobične priredbe. Manifestacija Tovareća mužika oduševit će vas već samom pričom o svom nastanku i provjereno izmamiti osmijeh na lice.

Sali – glagoljicom ispisana baština u sjeni "maslinove šume"

Sali je svoju čudnovatu šumu maslina počeo njegovati prije 7 stoljeća. Debla i krošnje višestoljetnih stabala okupljenih u botaničkom rezervatu Saljsko polje poprimila su zagonetne oblike kojima će vas začarati.
U sjeni maslina Sali čuva svoju sakralnu arhitekturu među kojom se ističe gotička župna crkva Uznesenja Svete Marije iz 15. st. U njezinoj neposrednoj okolici upoznat ćete se s glagoljicom, pismom starih Hrvata, uklesanom na nadgrobne spomenike.

Sali predstavlja maštovite fešte

Na Saljskom kulturnom ljetu Sali će vam četvrtkom predstavljati svoje izložbe, pjesme i gastronomske specijalitete.

Saljske užance, manifestacija s polustoljetnom tradicijom, započinje u kolovozu ribarskom noći, nastavlja se sportskim natjecanjima i završava Trkom Tovarov – utrkom iz koje prvi magarac izlazi okićen titulom "najbrži", a posljednji neslavnim pridjevom "najljenji".

Tovareća mužika predstavlja vrhunac maštovitosti – dok ritam drži glačalima i ostalim kućanskim pomagalima, skupina svirača puše u volovski rog te ulaskom u more završava svoju predstavu – i to tek u trenutku kad joj voda dođe do grla.Sali, Dugi otok - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Sali

Kuća za odmor 16128
Sali Kuća za odmor 16128

Sali Od 77,40 € po danu

Apartmani 16324
Sali Apartmani 16324

Sali Od 64,00 € po danu

Apartmani 8172
Sali Apartmani 8172

Sali Od 51,30 € po danu

Apartmani 8152
Sali Apartmani 8152

Sali Od 17,00 € po danu

Apartmani 8136
Sali Apartmani 8136

Sali Od 37,00 € po danu

Traži smještaj - Sali
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori
4.6 / 128 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews