Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Dugi otok, Otoci - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Dugi otok

Dugi Otok

Dugi otok okružen je azurno plavim morem i prekrasnim pješčanim plažama koje su pravi mamac za sve posjetitelje Hrvatske. Ovdje možete pronaći bogatu ponudu smještaja i krenuti na ljetovanje na Jadranu. U ponudi je najviše apartmana i privatnih soba koje se najčešće nalaze nedaleko od plaže i klimatizirani su. Cijene apartmana su pristupačne i za obitelji s djecom. Dugi otok je pravi dragulj za dječju igru u plićaku i roditelje koji će odmoriti duh i tijelo što dalje od gradske buke. Na Dugom otoku posjetite Park prirode Telašćica, kao i špilje i uvale koje će vas ostavit bez daha.

Počasno mjesto koje uživa među jadranskim otocima Dugi Otok duguje svojim brojnim posebnostima. Dugi Otok pozornost plijeni najvišim svjetionikom na Jadranu te jednim od samo nekoliko slanih jezera u Europi. Veliko poštovanje prema prirodi ljudi na otoku iskazali su očuvanjem brojnih životinjskih i biljnih vrsta. Mozaik savršenog jadranskog odredišta upotpunjuje i kristalno čisto more, što Dugi Otok čini idealnim mjestom za bijeg od civilizacije.

Dugi Otok u tradiciji soli i kamena

Najveće mjesto na otoku, Sali, dobilo je ime po nekadašnjim solanama, izvoru života ovdašnjih stanovnika. U njemu se možete diviti raskoši župne crkve Sv. Marije ili uživati u Saljskim užancama, pučkoj fešti čija je najveselija točka utrka magaraca. Dugi Otok u Saljskom polju, botaničkom rezervatu, skriva masline stare sedam stoljeća, što ga čini jedinstvenim hortikulturnim objektom u Hrvatskoj.

Savar je malo mjesto poznato po špilji Strašna peć te kamenu kojim su građeni rimski forum u Zadru, rimske i venecijanske palače i crkve te zgrade UN-a u New Yorku. Odmah do njega, u slikovitoj uvali, nalazi se romantični poluotočić s crkvicom svetog Pelegrina. Božava, Zaglav, Dragove i Brbinj, tek su neka od mjesta u kojima Dugi Otok nudi apsolutni mir. Pođite u zagrljaj kristalno plavom moru i lijepim uvalama okruženima borovim šumama.

Dugi Otok krasi izvanvremenska ljepota prirode

Dugi Otok može se pohvaliti i plažom Saharun, jednom od najljepših pješčanih plaža na Jadranu.
Park prirode Telašćica, čiji česti gosti su i dupini, opčiniti će vas svojom neponovljivom ljepotom. U njenom se krilu odmara slano jezero Mir, jedno od rijetkih takvih u Europi. S vanjske strane Telašćice je Strmac - veličanstvene okomite hridi, pod kojima rastu crveni koralji. Dugi Otok u Velom Ratu čuva posebnu tajnu – najviši jadranski svjetionik Punta Bianca, visok 42 metra.

Dugi Otok u rajskom akvatoriju

Dugi Otok i njegov akvatorij zarobljavaju sva čula prirodom koja vas okružuje. Nacionalni park Kornati svojim okomitim liticama i ekosustavom ostavlja bez daha. Otok Mežanj zanimljiva je lokacija za ronjenje, gdje ćete uživati u igri sunčeve svjetlosti i istraživanju špiljica.
Podmorje simpatičnog otočića Taljurića krije špilju i pravo bogatstvo ribljeg svijeta. Krajolik otoka Zverinca plijeni izvanvremenskom atmosferom. Na njemu je i najstarija aktivna uljara na Jadranu, u kojoj možete vidjeti kako se maslinovo ulje pravilo na tradicionalni način.


Riviera Dugi otok - Vidi sve plaže

Otok Dugi otok - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otok Dugi otok

Apartmani 16324
Sali Apartmani 16324

Sali Od 64,00 € po danu

Kuća za odmor 17797
Sali Kuća za odmor 17797

Sali Od 71,00 € po danu

Apartmani 8189
Sali Apartmani 8189

Sali Od 50,00 € po danu

Apartmani 438
Veli Rat Apartmani 438

Veli Rat Od 57,00 € po danu

Apartmani 8194
Sali Apartmani 8194

Sali Od 71,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Dugi otok
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu