Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Otok Murter, Otoci - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Murter

Otok Murter

Otok Murter će biti prvi izbor svima onima koji na svojem odmoru traže destinaciju s opuštenom atmosferom i očaravajućom prirodom. Naravno, tu su i prekrasne šljunčane plaže i uvale koje svakako preporučujemo da ih istražite, bilo plivanjem ili ronjenjem. Atraktivnosti Murtera svakako doprinosi i blizina Nacionalnog Parka Kornati.
Rezervirajte neki od povoljnih apartmana s pogledom na more, a ako planirate doći ljeti, pogledajte i našu ponudu klimatiziranog smještaja na Murteru.

Tijesno priljubljen uz obalu Jadrana, otok Murter uvod je u čaroliju Nacionalnog parka Kornati, na koji polaže i vlasnička prava. Pokretni most, sagrađen 1832. godine, koji spaja kopneni i otočni dio naselja Tisno, i sam se pretvorio u pravu atrakciju. U ljetnoj sezoni spušta se samo u određenim satima, a inače propušta brojna plovila koja defiliraju nautičkim rajem otoka Murtera.
Ljubitelje ptica posebno će oduševiti posjet Nacionalnom parku Kornati i blizina Šibenika čije borove šume u zaleđu kriju jedinstveni sokolarski centar Dubravu.

Otok Murter - povijest zapisana u kamenu

Po cijelom otoku Murteru razasute su neobične kamene gomile – tragovi starih Liburna. Najveću od njih, liburnsku Gradinu, okružuju današnja naselja Betina i Murter. Povijesni i geografski niz nastavljaju ostaci rimskog grada Colentuma, s rimskom vilom i antičkom cisternom "Tamnicom".

Otok Murter na raskrižju puteva bilježi posebne trenutke života svojih stanovnika pretočene u brojne zavjetne kapelice. No, pravi biseri sakralne arhitekture su srednjovjekovna crkva Sv. Mihovila u mjestu Murteru te barokna crkva Sv. Frane Asiškog, ponos Betine.

Otok Murter kruni se Nacionalnim parkom Kornati

Murterani su vlasnici većinskog dijela Nacionalnog parka Kornati u čije razgledavanje rado vode štovatelje prirodnih ljepota. Kornati će vaš cjelodnevni izlet oplemeniti zalogajem morskih specijaliteta ili kornatske janjetine.

Najpopularniji fenomen Nacionalnog parka Kornati su okomite litice – "krune", koje oštro odsijecaju kornatske otoke od otvorenog mora. "Krunama" iznad površine mora caruju ptice, dok svoje podmorske draži čuvaju za ronilačke entuzijaste.

Bude li vam se teško odvojiti od ovog čarobnog mjesta, Kornati će vam omogućiti noćenje ispod zvijezdama obasutog neba ili branje maslina i šišanje ovaca u društvu lokalnih obitelji.

Otok Murter oživljava drevne tradicije

Obožavateljima podvodnog ribolova otok Murter pruža brojne mogućnosti za uživanje u ovom "uzbuđenju bez daha". Tune i druge velike ribe na meti su tijekom međunarodnog natjecanja Big Game Fishing koje se održava krajem rujna u Jezerima.

Vrhunac drvene brodogradnje otok Murter oživljava u djelima i pričama starih majstora Betine, dok se tradicija plovidbe obnavlja svakog rujna na regati Latinsko idro.

Ni tradicijski važna životinja – magarac (tovar) - nije zaboravljena, iako se danas na otoku može vidjeti samo na farmi tovara u Tisnom. Otok Murter u ljetnim mjesecima posvetio joj je magareći zabavni spektakl – utrku tovara Tišnjanska trka tovarov.Otok Murter - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otok Murter

Kuća za odmor 5094
Tisno Kuća za odmor 5094

Tisno Od 80,00 € po danu

Apartmani 810
Tisno Apartmani 810

Tisno Od 42,40 € po danu

Apartmani 4295
Tisno Apartmani 4295

Tisno Od 60,00 € po danu

Apartmani 16947
Tisno Apartmani 16947

Tisno Od 79,00 € po danu

Apartmani 6106
Tisno Apartmani 6106

Tisno Od 51,30 € po danu

Traži smještaj - Otok Murter
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori
4.6 / 116 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews